Een Onbreekbare Band

cms_visual_1059628.jpg_1530493919000_300x429Algemene info:
Titel: Een Onbreekbare Band
Auteur: Patty van Delft
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 480
Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300868
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Paperback.

Korte inhoud:Uit de as van onze vernietigde levens zullen wij herrijzen, sterker dan ooit tevoren…

De draken zijn gevlucht uit de Buitenwereld. Helaas wordt hun nieuwe wereld verscheurd door strijd met de Morbiden en uit wanhoop gaan ze een verbond aan met de mens om gezamenlijk de vijand het hoofd te bieden.

De avontuurlijke Feniksa Drakena groeit met haar twee broers op in Slot Silverfang. Haar familie behoort tot de machtigste ter wereld en zij wordt vanaf haar geboorte voorbereid om als vrouwe over het Slot en de bijbehorende landerijen te heersen.
Ze kan zich echter slechts met moeite in haar rol schikken. Hunkerend naar vrijheid zet ze zich af tegen haar ouders.

Dan wordt Feniksa uitgekozen om zich te verbinden met Danaleth, een groene draak, en ze grijpt haar kans op ontsnapping naar de Drägannymarai met beide handen aan.
Maar ook drakenridders hebben verantwoordelijkheden en plichten. En wanneer deze botsen met de loyaliteit aan haar familie, komt zij voor een haast onmogelijke keuze te staan…

Een Onbreekbare Band speelt zich 330 jaar voor de Drägan Duma trilogie af. Het is een verhaal over moeilijke keuzes, angst voor het onbekende, diepe banden aangaan en een wanhopige strijd om te overleven.

Score: 9,5/10

Recensie: Na het lezen van dit boek was ik enorm emotioneel, in de goede zin natuurlijk. Stiekem hoop ik dat dit zeker niet het laatste boek is dat zich in deze wereld afspeelt.

Dit vierde en laatste deel van de Drägan Duma serie is afzonderlijk te lezen van de trilogie. Voor de mensen die dus niet houden van series, is dit echt wel een aanrader.
Patty heeft enorm haar best gedaan om alle elementen uit de bestaande reeks zo helder mogelijk uit te leggen zodat je als nieuwkomer meteen welkom bent in deze magische wereld!

Elke stap die je mee zet met de personages in elke gebeurtenis weet je gewoon dat het je niet onverschillig gaat laten. Patty kan zo goed de emoties van de personen en draken neerschrijven dat je niet anders kan dan meeleven. Op tijd en stond eens een brok in de keel, een gevoel van liefde of woede dat is wat ik je zwart op wit kan meegeven. Bij zware keuzes die moeten gemaakt worden zet het boek je ook gewoon aan het denken; ‘Wat zou ik in deze situatie doen en wat zullen de voor- en nadelen zijn van mijn beslissingen?’.

Natuurlijk is een van mijn grote pluspunten in het boek nog altijd de draken. Patty kan deze zo mooi neerschrijven net alsof ze zo naast me zouden staan. Elke emotie maar ook het uitzicht en de karakters van de draken worden zo mooi neergepend dat ik gewoon eentje in huis zou nemen als het mogelijk was. Elke fantasy fan zou echt een kans moeten geven aan dit boek (en zeker ook de voorafgaande trilogie).

Zoals we gewend zijn van de andere boeken worden er regelmatig woorden of zinnen in de Oorspronkelijke Taal geschreven doorheen het boek. Geen nood, achteraan in het boek zit een index die je naar hartelust kan bekijken, maar Patty maakt ook gewoon meteen duidelijk met haar schrijfstijl wat er gezegd wordt. Ik heb het nooit echt nodig gevonden om de index te gaan bekijken, maar voor wie graag zelf ontcijfert, is dit natuurlijk een leuk extratje!

Als laatste wil ik Patty bedanken voor het toesturen van dit boek! Door het einde heb ik zo wat het gevoel dat er nog iets aan komt, dus met een klein hartje: fingers crossed!

Een gedachte over “Een Onbreekbare Band

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s