Duw me weg, houd me vast

Schermafbeelding 2018-04-19 om 15.18.46.png

Algemene info:
Titel: Duw me weg, houd me vast
Auteurs: Vanessa Garden
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 280
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585226
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Na de zelfmoord van haar moeder is het leven voor de zeventienjarige Ruby verre van zorgeloos. Ze ontfermt zich over haar broertje en past op haar alcoholische vader. Tijd om tiener te zijn is er niet. Ruby kan de dood van haar moeder niet verwerken en het leven is een strijd. Tot ze Byron ontmoet. De jonge muzikant draagt zijn eigen demonen met zich mee. Toch laat hij zich door niemand voorschrijven hoe hij moet leven… of om moet gaan met de dood.
Hoe meer Byron voor Ruby gaat voelen, hoe meer hij beseft dat hij zijn eigen verleden onder ogen moet komen. Als Byron teruggaat naar zijn geboorteplaats, volgt Ruby hem en ontdekt wat hij al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden. Kunnen ze samen het duister overwinnen – of is het beter om elkaar te laten gaan?

Score: 7/10

Recensie: Wat een rollercoaster van emoties is dit boek. En dat is zeker niet negatief bedoelt…

Vanessa heeft echt haar best gedaan om een moeilijk onderwerp aan te kaarten in haar verhaal. Zelfmoord is nog altijd een hedendaags onderwerp, waar niet genoeg over gepraat kan worden. Ik vond het dus fijn om te zien op de achterflap dat ook dit boek over zelfmoord gaat. Het is een onderwerp dat nog altijd niet genoeg aandacht krijgt, ook al komt het bij vele mensen in hun vriendenkring vaak voor.
Omdat het boek niet enorm veel pagina’s heeft kom je er wel vlot door, ook al is het een moeilijk onderwerp.

Naarmate het boek verder gaat komt er meer en meer romantiek aan te pas. Het boek heeft dus echt het potentieel om elke mogelijke emotie in je hoofd aan te spreken. Je gaat van kwaad zijn naar verdrietig, van verliefdheid naar hopeloosheid. Ik moet dan ook toegeven dat ik soms een krop in de keel had, of naar het einde toe toch wel een traantje heb gelaten. Het verhaal is echt fantastisch voor wie houdt van verschillende gevoelens op een korte tijd.

De personages in het boek zijn naar mijn mening voldoende uitgedacht. Wat voor mij het belangrijkste is, is dat ik op elk moment in het boek het gevoel van het personage weet en dat heeft Vanessa naar mijn gevoel goed gedaan. Het ene personage leer je al wat beter kennen als de andere, maar het hindert het verhaal niet. In het echt kan je ook onmogelijk elke persoon even goed kennen, dus ik vond dit zeker niet storend.

De cover is enorm mooi vormgegeven, ik zou hem zo graag op mijn boekenplank willen zetten naast alle andere DVP publicaties die ik op dit moment al heb!.De kleuren zijn prachtig gekozen net zoals het lettertype waar ik meteen verliefd op was! Het is voor mij echt een pareltje!

Deze recensie maakt deel uit van de Duw me weg, hou me vast blogtour! Wil je verder genieten van de blogtour van dit boek? Alle datums en blogs vind je hier!

29872734_1215406358589584_5939806922743627420_o.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s