Verstrengelde vleugels – vleugels trilogie #3

30740081_1220923274704559_7976633630513588342_nAlgemene info:
Titel: Verstrengelde vleugels
Auteurs: Vanessa Gerrits
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 320
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN:9789492585219
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Negentien jaar nadat Max Lucy’s vleugels stal, is er een nieuwe vleugeldief aan het werk in Nieuw-Anvers. Terwijl de Engel en de Kraai jacht maken op de mysterieuze dader balanceert hun levensgeluk meer dan ooit op de rand van een mes. Want de vendetta van ‘de Krijger’? Die is persoonlijk.
In een race tegen de klok zullen Lucy en Max dingen moeten doen die ze nooit voor mogelijk hielden. Met een alliantie van nieuwe vrienden en oude vijanden proberen ze hun wereld te beschermen, maar ver weg van de Korf drijven onbekende volkeren en onzekere tijden hun tot het uiterste.
Wanneer vergiffenis verleden tijd is, is de toekomst misschien wel wankeler dan ooit …

Score: 8/10

Recensie: Ik was zo blij toen ik de kans kreeg om dit laatste deel te recenseren. De andere delen van de trilogie waren zo speciaal voor mij, zeker het eerste omdat dit een van de eerste boeken was die ik ooit op deze blog recenseerde. Dat ik ondertussen het laatste deel mag recenseren breekt eigenlijk wel mijn hart, want ik kan Lucy en Max nog niet ‘achterlaten’.

In dit laatste deel heeft Vanessa zichzelf weer overtroffen. Haar schrijfstijl is nog altijd enorm vlot, geen enkele moment heb ik het gedacht dat ik het verhaal kwijt was. Dit gebeurd regelmatig bij andere trilogieën die ik lees, dat ik enkele hoofdstukken moet teruglezen, of gewoon het vorige deel moet hernemen. Gelukkig kon ik meteen verder met dit boek want op sommige momenten recapituleert Vanessa heel mooi stukken uit het verleden. Zo is het eigenlijk ook mogelijk om dit deel los van de anderen te lezen.

Wat voor mij nog een enorm pluspunt was waren de personages die er bij kwamen in dit deel. We hebben weer kennis kunnen maken met wat nieuwe namen zodat het verhaal zich weer kon uitbreiden. Wat nog meer het verhaal uitbreidde was het tijdreizen. Dit had ik persoonlijk niet zien aankomen maar ik vond het zò enorm leuk dat dit element is toegevoegd. Het brengt namelijk de nodige spanning met zich mee! Over spanning gesproken heeft Vanessa ook weer alles mooi verdeeld. Je hebt op geen enkel moment het gevoel dat het verhaal saai wordt. De spanningsboog blijft voldoende opgespannen, zodat je toch door leest ook al zei je een half uurtje geleden dat het je laatste hoofdstuk zou zijn 😉

De cover van dit boek is weer mooi vormgegeven, eindelijk eentje waar zowel Lucy als Max op staan. De kleuren zijn prachtig gekozen, naast de oranje en paarse tinten van de vorige delen, staat deze er prachtig naast op mijn boekenrek. Het enige jammere is dat doordat de delen nu door een echt uitgeverij worden gepubliceerd, dat er enkele millimeters verschil zit op de hoogte van de boeken die ik al had. Maar dat neem ik er graag bij, want Vanessa verdiend dit contract zeker en vast bij DVP!

Deze recensie maakt deel uit van de Verstrengelde vleugels blogtour! Wil je verder genieten van de blogtour van dit boek? Alle datums en blogs vind je hier!

30516252_1215407575256129_2598805658859307691_n

Een gedachte over “Verstrengelde vleugels – vleugels trilogie #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s