Takla Makan: Het blauwe licht

Takla-MakanAlgemene info:
Titel: Takla Makan: Het blauwe licht
Auteurs: Petra Nouns
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 255
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585141
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Ella is een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Haar vader vindt het belangrijk dat ze ook met andere culturen in aanraking komt, dus zit ze op een school in Kreuzberg met leerlingen uit allerlei lagen van de bevolking. Ella heeft geleerd goed voor zichzelf op te komen in de klas, waar het er soms ruw aan toe gaat. Gelukkig heeft ze de meeste lessen met haar beste vriendin Sofia.
Het grootste probleem? Dat Orkan dit jaar ook bij haar in de klas zit: een Turkse jongen met een grote mond en een veel te hoge dunk van zichzelf. Die moet ze het hele jaar zien te ontlopen, want ze kan hem niet luchten of zien. Bovendien is er een steekje bij hem los, want hij beweert dat zijn tante kan toveren. Wie gelooft er nu zoiets?
Maar dan gebeurt er iets wonderbaarlijks. Ella komt in aanraking met een mysterieus, blauw licht – een schijnsel dat haar steeds weer visioenen geeft over een toekomst waarin ze samen is met Orkan en smoorverliefd op hem is. Verliest ze haar verstand of is er echt iemand die haar een glimp wil tonen van een ander leven dat ooit van haar zal zijn?

Score: 7/10

Recensie: Vanaf het moment dat Dutch Venture Publishing de nieuwe titels, covers en flapteksten van het voorjaar loste, wist ik meteen dat ik dit boek moest lezen!
In oktober ben ik zelf voor enkele dagen naar Berlijn geweest samen met mijn vriend, in de omgeving van Kreuzberg. We hingen er elke dag rond in de plaatselijke cafétjes en eettentjes. Het was geweldig om zelf al die culturen vreedzaam bij elkaar te zien. Niemand keek er op van een ander huidskleurtje, een andere taal of geloof en dat maakte deze reis voor mij al onvergetelijk.

Toen ik in het boek de hoofdstukken las van Ella die naar school ging in Kreuzberg wist ik al dat dit een leuk en herkenbaar verhaal ging worden. Ondanks dat het boek op een iets jonger publiek gericht is, kon ik me enorm goed inleven in het personage. Je merkt dat de personages nog wat naïef en heel levendig zijn, maar dat stoorde me totaal niet. Ik zat weer helemaal in mijn eigen +- 13-jarige ik en leefde mee met elke activiteit en gebeurtenis die omschreven werd!
De hoofdstukken worden afgewisseld tussen het leven in Berlijn en dat in de woestijn, wat een mooie indeling geeft in het verhaal. Qua gebeurtenissen in het boek is dit in mijn ogen veel leuker om te lezen.

In het verhaal zit niet énorm veel dieptegang, maar het is een gezellig boek om ’s avonds te lezen op de bank of in bed. Je waant je even in een andere tijd en in een andere cultuur. Het was dus fijn om even in gedachten terug te gaan naar de citytrip in Berlijn! Even het knopje omdraaien en lekker lezen. Gelukkig is de schrijfstijl ook helemaal aangepast aan dit jonge publiek, waardoor je helemaal niet moest nadenken over bepaalde dingen en gewoon het boek fijn kon weglezen. Dat deed ik op enkele dagen.

Omdat het voor mij een redelijk ‘open’ einde had, had ik graag een tweede deel in mijn boekenkast kunnen zetten maar jammer genoeg is dit niet mogelijk omdat de schrijfster van dit boek overleden is vorig jaar. We zullen het dus waarschijnlijk alleen met dit eerste deel moeten doen en met onze eigen fantasie!

Deze recensie maakt deel uit van de Takla Makan blogtour! Wil je verder genieten van de blogtour van dit boek? Alle datums en blogs vind je hier!

28827585_2014262628830018_4346368355559733267_o

Een gedachte over “Takla Makan: Het blauwe licht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s