Wonderland + blogtour interview!

Schermafbeelding 2017-10-23 om 17.13.46.pngAlgemene info:
Titel: Wonderland
Auteurs: Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Eva Moraal, Patty Van Delft, Vanesa Gerrits, Marieke F. Jansen, Rianne Werring, Anne Nicolai, Debora Elisabeth
Jaartal: 2017
Aantal pagina’s: 330
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585059
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand.

Score: 9/10

Recensie: Dit is de eerste verhalenbundel dat ik ooit heb gelezen en gerecenseerd. Eerst dacht ik dat bundels niets voor mij waren, maar wat was dit een aangename verrassing!

Elk verhaal, maar dan bedoel ik ook écht alle 10, zijn zo vlot geschreven en zo fijn om te lezen dat je gewoon door het boek vliegt. Na enkele uurtjes (verspreid over 2 dagen) was dit boek al uitgelezen. Perfect dus voor wie tussen de feestmaaltijden door even bij de kerstboom op adem wil komen met een fijn boek. De auteurs hebben stuk voor stuk rekening gehouden dat dit boek door bijna alle leeftijden gelezen kan worden. Of je nu 15 bent of eind de 60, dit boek gaat je doen smelten als sneeuw voor de zon.

Natuurlijk zijn het niet allemaal doorsnee kerstverhaaltjes over een kerststal, versierde kerstbomen of over een rijkgevulde tafel voor een feestmaaltijd, nee. In sommige verhalen zit er wat horror in, sommige fantasy, nog anderen hebben dan weer een tikkeltje meer liefde in zich. Zo bevat deze bundel zeker voor ieder wat wils! Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fijn ik het vond om dit boek te lezen, met telkens het hartverwarmende gevoel erbij.

Laten we eens even kijken naar die prachtige cover! Ik werd meteen verliefd op de kleuren, enerzijds omdat het mijn favoriete kleur (blauw) bevat, anderzijds omdat de combinatie met wit zo een leuke kerstsfeer oproept dat iedereen meteen op de fast forward knop wilt drukken, recht naar de feestdagen. Dit is zeker een van de mooiste covers die ik nu op de boekenplank heb staan. Zeker niet twijfelen om dit prachtstuk dus ook aan te schaffen 😉

Deze bundel zou iedereen die maar een beetje van Kerst houdt in zijn boekenkast moeten hebben… Als laatste wil ik Jen van Dutch Venture Publishing bedanken voor het toesturen van dit boek.

 

wonderland-blog-tour-banner-1024x585.jpg

Interview

Om de blogtour van start te laten gaan heb ik gekozen om een interview bij de recensie te voegen. Ik heb gekozen om een van mijn favoriete auteurs wat vraagjes voor te leggen: Patty van Delft! Ik hoop dat jullie meegenieten van mijn interview met haar.

——————

Beste Patty, allereerst al erg bedankt dat ik dit interview met je mag afnemen. Het beloofd een mooie kerst te worden dit jaar met de release van jullie nieuwe boek ‘Wonderland’. Graag had ik je een paar vraagjes gesteld rond de samenwerking, over het boek zelf en natuurlijk over jouw favoriete kerstperiode!

Hoe was het eigenlijk om een boek met negen andere auteurs te schrijven? Heb je dit al eerder gedaan?
Het was voor mij helemaal nieuw! Ik had zelfs nog nooit een kort verhaal geschreven. Wel heb ik al eerder duo gedichten geschreven met een andere auteur. Ik vond het erg leuk om te doen, het is weer eens heel iets anders.

Hebben jullie dingen samen besproken of mochten jullie totaal je eigen ding doen?
Jen Minkman vroeg mij om aan het project mee te werken, van haar kregen we ook een aantal punten waar het verhaal aan moest voldoen. Verder mochten we gewoon ons eigen ding doen. Dat vind ik erg prettig werken en zo hebben we ook tien totaal verschillende verhalen gekregen. Uiteraard spreken we elkaar wel want ook nu de bundel af is hebben we dingen te bespreken zoals de boekpresentatie en de persberichten bijvoorbeeld.

Wat doet dat met een auteur, zo’n grote doos vol met exemplaartjes voor de eerste keer mogen openmaken? Je voelde je waarschijnlijk enorm trots? (De unboxing is te vinden op Patty haar youtube kanaal!)
Trots, blij en als lezer gaat mijn boekenhart ook vrolijk kloppen! Want wie wil dat nou niet, een doos prachtige, nieuwe boeken openmaken? Het blijft altijd een onwijs gaaf moment als je een boek waar je aan gewerkt hebt voor het eerst vast mag houden. Ik ben ook echt een lezer die van fysieke boeken houdt. Het is ook een apart gevoel om je verhaal of boek voor het eerst te lezen nadat het gedrukt is. Natuurlijk ken je het als auteur bijna uit je hoofd nadat het af is, maar het lezen als een echt boek maakt het toch weer bijzonder en nieuw.

Je verhaal gaat over Julia, een doodnormaal, schoolgaand meisje. Zijn er eigenschappen van jezelf dat je mee hebt genomen naar het verhaal of heb je Julia een totaal nieuw karakter gegeven?
In ieder geval niet bewust. Omdat ik mijn verhalen in de ik-vorm schrijf zullen er vast bepaalde overeenkomsten zijn, bijvoorbeeld in de manier van denken. Maar Julia heeft toch een heel ander karakter dan Jill, het hoofdpersonage in de Drägan Duma trilogie en daarvan weet ik dat ik haar bepaalde eigenschappen en karaktertrekken heb gegeven die ik zelf ook bezit.

Er gebeuren enkele vreemde dingen tijdens Julia haar Kerstperiode… Heb je zelf al eens vreemde dingen meegemaakt toen je (kerst)inkopen ging doen?
Hahaha, eigenlijk hangt mijn leven over het algemeen van vreemde dingen aan elkaar, dus ook tijdens het shoppen gebeuren er weleens eigenaardige dingen. Een hond in de tram bijvoorbeeld, die bij zijn baasje wegloopt om bij mij te gaan zitten met zijn kop op mijn schoot. Of mensen die bijna hun hele levensverhaal met me willen delen, waarbij het niet uitmaakt of ik met mijn neus in een boek zit en niet bepaald uitnodig tot een gesprek. Ook kom ik net als Julia weleens vreemde winkeltjes tegen die bijna niet opvallen tussen de moderne winkels. Ik hou ervan om daar rond te snuffelen, je vindt er vaak hele aparte dingen.

Wat vind jij persoonlijk fijn om als cadeautje te krijgen voor de feestdagen? Zijn er dingen waar je totaal niet van houdt?
Dat is een lastige vraag! Als het om cadeautjes gaat maakt het me heel weinig uit wat het is. Wat ik veel leuker vind is dat iemand moeite heeft gedaan om iets speciaal voor mij te kopen of te maken. Ik vind de gedachte achter iets veel belangrijker dan het cadeautje zelf. Vooral als iemand zomaar iets voor me mee heeft genomen omdat het ze aan mij deed denken vind ik supertof! Het gevoel dat iemand aan je denkt terwijl ze ergens zijn en iets tegenkomen en niet omdat het toevallig kerst is, dat vind ik fijn.

Iedereen heeft zijn favoriete liedje tijdens de kerstperiode, maar wat vind je het mooiste liedje om te beluisteren tijdens het lezen van Wonderland?
Bryan Adams – Christmas Time vind ik fijn om naar te luisteren, vooral omdat ik gek ben op Bryan Adams. En Chris Rea – Driving Home For Christmas vind ik ook mooi. Als laatste Bon Jovi – I Wish Everyday Could Be Like Christmas, ook weer omdat ik gek ben op deze artiest.

Een laatste vraagje, misschien wat vroeg maar het komt er toch bijna aan… Wat heeft 2018 voor jou in petto? Mag je ons al iets meer vertellen? Komen er meerdere samenwerkingen of ga je je richten op je eigen boeken?
Op dit moment ben ik hard bezig met mijn nieuwe Drägan Duma boek. Dit wordt geen vervolg, maar speelt zich ongeveer 300 jaar voor de trilogie af. Ik hoop dat die in de zomer van 2018 uitkomt. Verder komen er zeker ook nog samenwerkingen aan, maar daar kan ik helaas verder nog niets over vertellen. Wel heb ik nog een primeur voor je: Er komen speciale hardcover edities van de Drägan Duma trilogie! Wanneer precies kan ik nog niet zeggen, maar ze komen er in ieder geval aan. 🙂 

Ik wil je heel erg bedanken voor dit kleine interviewtje en je natuurlijk veel succes wensen in de toekomst. Namens mij en de Books & Tea Corner lezers ook alvast fijne feestdagen toegewenst!
Jullie ook een magische kerst gewenst!

 

Wil je ook meegenieten van de hele blogtour? Alle datums en blogs vind je hier!

2 gedachtes over “Wonderland + blogtour interview!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s