Ster van Acht

ster-van-acht-jennifer-murgia-boek-cover-9789492585042Algemene info:
Titel: Ster van Acht
Auteur: Jennifer Murgia
Jaartal: 2017
Aantal pagina’s: 256
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585042
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Paperback.

Korte inhoud: De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze – net als alle andere meiden in haar klas – als een blok voor hem. Ze kan haar geluk niet op als Garreth alleen oog voor haar lijkt te hebben, maar waarom heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat de schaduw die haar bedreigt steeds dichterbij komt? En wat heeft de achtpuntige ster die Garreth in de huid van zijn handpalm heeft staan met haar eigen lotsbestemming te maken…?

Score: 9/10

Recensie: Om te beginnen wil ik wat vertellen over de cover, wat is hij MOOI! Vind je ook niet? Ik was begonnen in de digitale versie van het boek om deze recensie op tijd online te krijgen, maar eens ik het fysieke exemplaar vast had was ik meteen verliefd! Toen ik het boek open deed zag ik ook dat de auteur van het boek mijn exemplaartje gesigneerd heeft, dus ben ik extra voorzichtig aan de slag gegaan…

Nu, over de inhoud valt natuurlijk ook veel te vertellen. Het verhaal zit zo mooi in elkaar net zoals puzzelstukjes die in elkaar vallen. Jennifer heeft goed haar best gedaan met alles eerst uit te pluizen, lijkt het wel. Nergens in het verhaal wordt van de hak op de tak gesprongen en je leert de personages en hun gedachtegang al gaandeweg kennen. Beetje per beetje wordt er meer info vrijgegeven en zo groei je samen met het verhaal en de personages. Elk personage heeft dan ook een fijn (of net niet…) karakter, en nergens had ik het gevoel dat er iets ontbrak.

Jennifer heeft een toffe schrijfstijl, er worden geen moeilijke woorden gebruikt en alles is zeer vlot neergepend. Je vliegt letterlijk (bijna zoals een engel 😉 ) door de pagina’s heen. De hoofdstukken zijn niet overdreven lang en er gebeurt altijd wat op de juiste moment zodat er altijd wat actie in zit. Er was voor mij dus nergens een gevoel dat het boek wat saai begon te worden. Op sommige momenten zijn de gebeurtenissen een beetje voorspelbaar (zeker als je al meerdere boeken in dit genre hebt gelezen) maar desondanks ben ik toch wel een paar keer enorm verrast door de dingen die er gebeuren! Er zaten voor mij toch wel een paar onvoorziene gebeurtenissen in die me enorm aanzette om nog sneller verder te lezen.

Mochten jullie het nog niet weten was deze recensie een deel van de Ster van Acht blogtour! Als je naar mijn vorige post kijkt, zie je tevens ook een manier om superleuke pakketjes te winnen! Ik stuur je graag door naar de volgende post. Welke blog deze keer aan de beurt is, kan je hier vinden!

Een echte aanrader voor de fantasy fans onder ons! Ik kijk alvast uit naar het tweede deel! Als laatste wil ik Jen van Dutch Venture Publishing bedanken voor het toesturen van dit boek en Jennifer (de auteur) bedanken voor het signeren.

2 gedachtes over “Ster van Acht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s