Aïn, de dood van de halfling

CaptureAlgemene info:
Titel: Aïn, de dood van de halfling
Auteur: Atalanta Nèhmoura
Jaartal: 2016
Aantal pagina’s: 288
Uitgeverij: Nimisa Publishing House
ISBN: 9789492337030
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Op een zonnige nazomerdag eindigt Arktrans vredige leven als kroonprins van Silkon abrupt wanneer zijn vader door de zwarte magiër Nemroth en diens invasieleger wordt gedood. Aktran vlucht. Zijn enige hoop is zijn moeder die hen jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Om haar te vinden begint de jonge prins aan een gevaarlijke reis naar de geheimzinnige tovenaar Elassar. Een ontmoeting met twee wraaklustige elfen, vlak voor zijn einddoel, wordt hem bijna fataal. Als de elfen ontdekken dat Arktran niemand minder is dan hun neef, de halfling Aïn, stellen ze alles in het werk om zijn leven te redden. Elassar raadpleegt ten einde raad het geheimzinnige boek van Ulriach de Waanzinnige. Tenslotte zijn er geen elfengenezers aan deze zijde van de Nevelbergen en zonder magie ziet het er hopeloos uit. Het antwoord van Ulriach roept nog meer vragen op. Is Aïn de halfling uit het gedicht van de Zeven? En wat als hij sterft? Moet Elassar zijn belofte breken en daarmee het risico lopen dat de zwarte magiër hem vindt? Al snel blijkt dat alle betrokkenen geen keus hebben en dat hun lotsbestemming al eeuwen geleden op raadselachtige wijze in de kronieken van Ulriach is beschreven.

Score: 7/10

Recensie: Door persoonlijke redenen heeft het enorm lang geduurd voor ik een recensie van dit boek kon schrijven. Mijn excuses hiervoor alvast naar de auteur toe, die mij haar boeken toevertrouwde op Dutch Comic Con.

Om te beginnen wil ik benadrukken dat Atalanta een enorm prachtige wereld voor haar lezers heeft geschetst. Je ziet zo voor je hoe haar wereld in elkaar zit en welke personages er rond lopen. De wereld is mooi uitgeschreven maar met toch dat tikkeltje ruimte voor je eigen inbreng, je eigen fantasie. De personages met elk hun eigen karakter zijn zo doordacht dat je doorheen het boek een band schept met hun. Dat maakte het boek zo veel leuker om te lezen! Top!

Atalanta haar schrijfstijl is tevens zo vlot dat je door de pagina’s zult vliegen! De gekozen woordenschat is helemaal niet moeilijk en toch schept het een bepaalde, mysterieuze sfeer. Ik hou sowieso al van boeken die een middeleeuwse sfeer geven met kastelen en gevechten op leven en dood! Om er naast de elfen nog een tikkeltje meer fantasie in te gooien komen er ook draken in het verhaal! Zeg nu zelf, een verhaal met draken is toch helemaal een must-read?

Omdat Arktran  een halfling is, half mens en half elf dus, komen er ook heel wat vooroordelen in het boek. Dit deel in het boek deed me erg aan de echte wereld denken. Bij ons zijn er ook enorm veel vooroordelen over verschillende rassen, terwijl we allemaal beter zouden samenwerken om een doel te bereiken. Doordat de elfen erachter komen dat Arktran eigenlijk hun neef is, wordt hij geholpen en vanaf dan Aïn genoemd.

Door het boek heen groei je dus mee met Arktran en zijn kennis over zichzelf. Door de pagina’s heen ga je samen met hem op zoek naar zijn moeder en natuurlijk over wie hij zelf is en wat hij allemaal kan. Elk hoofdstuk ontdekt Arktran meer van wat zijn krachten zijn, maar ook wat zijn werkpunten zijn. Je schept een band met het hoofdpersonage en voelt met hem mee in alle emoties die er volgen.

Een echte aanrader voor de fantasy fans onder ons! Ik kijk alvast uit naar het tweede deel!
Als laatste wil ik Atalanta bedanken voor het meegeven van dit boek, en het vertrouwen in de recensie.

Een gedachte over “Aïn, de dood van de halfling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s