Nobody

Nobody-nieuw2Algemene info:
Titel: Nobody
Auteur: Marelle Boersma
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 320
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091543
Leeftijd: volwassen
Paperback.

Korte inhoud: Vivian maakt zich zorgen over een van haar leerlingen in 5 HAVO. De 17-jarige Lynn is afwezig en stil tijdens de lessen en lijkt zich meer en meer terug te trekken. Vivian vermoedt dat het meisje seksueel wordt misbruikt. Maar omdat de vader van Lynn wethouder is, zal ze omzichtig te werk moeten gaan. Dan wordt er een jongen vermist en blijkt Lynn hem te kennen. Waarom blijft ze zwijgen? Is Lynn de sleutel tot een veel groter probleem?

Score: 9/10

Recensie: De thriller fans onder ons gaan dit boek geweldig vinden; beloofd!

Het eerste pluspunt dat ik met jullie wil bespreken is het feit dat dit boek gebaseerd is op waargebeurde feiten. Toen ik dat las op de achterkant van het boek kreeg ik al meteen kippenvel… Ik hou van films en boeken die mij naar pakkende gebeurtenissen uit de echte wereld verwijzen. Door dit weetje ga je al helemaal anders kijken naar het verhaal dat verteld wordt, je beseft dat er mensen rondlopen die in staat zijn gruwelijke dingen te doen, in dit geval naar kinderen toe.

Toen ik het boek kocht dacht ik eerlijk gezegd dat het om een young adult boek ging. Ik had er al veel over gehoord op Facebook groepen waar vooral jonge mensen lid van zijn, dus was dat mijn eerste gedacht. Omdat het boek zwoelere stukken bevat zou ik het boek dus niet aanraden aan de jeugd, tenzij je al aan new adult boeken aan toe bent. Mocht je dus van plan zijn om dit boek te kopen voor een jonger iemand, let er dan op dat er verschillende delen zijn waar geslachtsgemeenschap gedetailleerd wordt uitgeschreven, een beetje in de 50 shades of grey stijl.

Als het op het verhaal aankomt is het boek enorm goed geschreven. Marelle heeft een erg vlotte schrijfstijl en bouwt het verhaal goed op. In een handomdraai zit je in het verhaal en weet je de gevoelens en de karaktertrekken van het hoofdpersonage. Verborgen liefdesrelaties, relaties tussen familieleden,… alles klopt gewoon en met elk personage krijg je een emotionele band. Tot het einde…

Een enorme plottwist zorgt ervoor dat je uit je sokken geblazen wordt en dat je met een leeg gevoel en medeleven voor het hoofdpersonage achter blijft. Een aanrader van formaat!

Een gedachte over “Nobody

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s