De Graces

9789000348114-imgAlgemene info:
Titel: De Graces
Auteur: Laure Eve
Jaartal: 2016
Aantal pagina’s: 272
Uitgeverij: Van Goor
ISBN:9789000348114
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert. 

Score: 9/10

Recensie: Het perfecte boek die je naar het einde toe een ‘huh? wat?!’ gevoel geeft…

Ik heb dit boek me een paar weken geleden aangeschaft omdat ik op vele Facebook groepen de cover voorbij zag komen. De korte inhoud sprak me meteen aan; het deed me eigenlijk een beetje denken aan de Twilight-reeks, wat voor mij al een positief punt is! Een onbereikbare jongen en zijn familie die niet veel prijsgeven over hun leven, gecombineerd met mysterieuze verhalen die de ronde doen op school. Kan niet anders dan spannend zijn, toch?

Zoals bij vele meisjes in het echte leven word River aangetrokken door een mysterieuze, knappe en stoere jongen. Ze zeggen altijd dat onbereikbaarheid juist aantrekt, en dat is een aspect die Eve hier mooi heeft neergepend. River zou er alles aan doen om toch maar een klein beetje contact te hebben met Fenrin. Geef toe, wie zou het niet doen? Maar op een gegeven moment gaat ze toch misschien een beetje te ver…

In het boek worden ook enkele serieuze onderwerpen aangekaart. Het opnieuw moeten beginnen in een andere stad, een nieuwe school en geen vrienden hebben bijvoorbeeld. River voelt zich ‘niet normaal’ tussen alle jongeren. Daarom dat ze alleen eet in de kantine of zelfs zich afsluit en in de bib gaat zitten om alleen te zijn. Vele jongeren zullen zich hier in herkennen *, en zullen door dit boek misschien een beetje meer vertrouwen hebben dat alles goed komt in de toekomst.

Als het verhaal op zijn einde loopt beginnen alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. Er gebeuren werkelijk rare dingen, maar op het einde had ik toch wel even het gevoel van ‘wauw, dit kan niet waar zijn?’. Eve heeft wat mij betreft de lezer toch goed in de ban kunnen houden van wat eigenlijk allemaal leugens blijken te zijn…

 

Een heel fijn boek die je op regelmatige momenten op het puntje van je stoel laat zitten! Een aanrader van formaat!

——

*In België is het op 03 december ‘Rode Neuzen Dag’, een dag waar er extra geld wordt ingezameld voor jongeren met psychische problemen. Het geld dat wordt ingezameld gaat naar allerlei opvangmogelijkheden voor deze jongeren. Wil je je steentje bijdragen kan dat hier. Zit je niet lekker in je vel en wil je hier graag eens over praten? Op deze site kan je terecht met eender welke vraag! Schaam je niet, praten over je problemen is normaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s