Het laatste licht


9200000053552759.jpgAlgemene info:
Titel: Het laatste licht
Auteur: Jen Minkman
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 260
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789462661646
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven. Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat. Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Score: 9/10

Recensie: Een perfect boek om te lezen op vakantie… Wat ik dus ook heb gedaan, onder de Bulgaarse zon!

Om te beginnen wil ik jullie meegeven dat Jen echt een fijne schrijfstijl heeft. Het verhaal heeft eenvoudige zinnen waardoor dat je niet te veel moet nadenken bij het lezen. Dit is voor mij een belangrijk aspect tijdens het lezen op vakantie (of gewoon om te ontspannen natuurlijk). Je moet even de knop omdraaien en verdwijnen in een nieuwe wereld. In dit boek ben ik zelfs naar twee verschillende werelden gereisd, Moira haar echt wereld, maar ook haar droomwereld…

In het boek zijn er een soort tussenstukjes geplaatst. In het begin was het even aanpassen maar ze maken naar mijn mening het verhaal helemaal ‘af’. Heel fijn om het verhaal uit verschillende perspectieven te zien!

Het verhaal heeft enkele hedendaagse onderwerpen die aan bod komen. Over wat het gaat kan ik jullie -wegens spoiler redenen- jammer genoeg niet vertellen. Wat ik jullie wel kan meegeven is dat het toch wel een onderwerp is om over na te denken, want het kan bij ieder van ons in de familie of vriendenkring ooit eens gebeuren. Willen we onzeker verder, of zijn we iets definitief kwijt…? De hartverscheurende keuze op het einde gaf me tevens een heuse brok in de keel!

Naar mijn mening een aanrader van formaat. Ik heb het boek dan ook meteen doorgegeven aan mijn oma die aan het herstellen is van een operatie. Ze is nog maar dertig pagina’s verder, maar ze kan het boek niet wegleggen, grappig! 🙂

Bedankt Jen, om mij dit boek gesigneerd op te sturen en mij de kans te geven om een recensie te schrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s