Het gelukkigste meisje ter wereld


9789022332481.jpgAlgemene info:
Titel: Het gelukkigste meisje ter wereld
Auteur: Jessica Knoll
Jaartal: 2016
Aantal pagina’s: 376
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789460414954
Leeftijd: volwassen
Paperback.

Korte inhoud: Na haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Bradley School bouwt Ani FaNelli zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Met haar glamoureuze baan, goedgevulde kleerkast en succesvolle verloofde lacht het leven haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie. In een razend tempo en vol onverwachte wendingen beschrijft ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ de ondraaglijke druk waarmee veel succesvolle vrouwen moeten zien om te gaan. Achter de scherpe randjes en moordende ambitie van de heldin gaat een schokkende waarheid schuil, maar ook een hart dat groter is dan het op het eerste gezicht lijkt. Moet Ani de stilte doorbreken om zich van haar trauma’s te bevrijden? Ook als dat betekent dat ze daarmee alles waarvoor ze geknokt heeft op het spel zet?

Score: 6/10

Recensie: Een goed gevoel door de flaptekst maar toch niet echt mijn ding…

In het begin van het boek had ik het ontzettend lastig om er in te komen. Er werden (voor mij) heel veel moeilijke woorden gebruikt zodat ik niet echt vlot kon lezen. Het wisselen tussen verleden en heden ben ik ook niet zo’n voorstander van. Zoveel verschillende aspecten waar je mee moet rekening houden… Knoll springt ook heel vaak van de hak op de tak in mijn ogen, waardoor je het verhaal niet kan volgen.

Het duurde toch wel een tweehonderdtal pagina’s voor ik erin begon te komen. Het was voor mij dus even worstelen, tot de spanning in het boek kwam. Één hoofdstuk bracht de vlotheid voor mij terug. Je wilt meteen meer weten over Ani en enkele andere personages. Hoe is alles zo ver gekomen? Dat wil je natuurlijk weten!

Voor mij was het toch wel een opluchting dat ik het boek kon dichtslaan. Het is typisch een Amerikaans verhaal, wat ik al eerder heb gelezen, maar toch niet echt iets voor mij. De laatste hoofdstukken waren een plezier om door te gaan, maar het begin mocht toch wat eenvoudiger en wat meer ‘misdaad’ bevatten. Natuurlijk moet je je lezer voorbereiden op wat er komen gaat, maar dit heeft me iets te lang geduurd.

De verfilming is wel iets dat ik graag zou bekijken! Een film heeft wat meer ritme, dus ik ben benieuwd wat ze er van gaan maken!
Laat mijn recensie je absoluut niet tegen houden om dit boek toch van het rek te nemen, er zijn genoeg mensen die het wel de moeite waard vinden 😉

Bedankt aan WPG uitgevers om dit recensie exemplaar op te sturen!

 

Advertenties

Een gedachte over “Het gelukkigste meisje ter wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s