Blow-up

9789022332474Algemene info:
Titel: Blow-Up
Auteur: Belinda Aebi
Jaartal: 2016
Aantal pagina’s: 323
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022332474
Leeftijd: volwassen
Genre: Misdaad
Paperback.

Korte inhoud: Een enorme knal. Metaal op metaal. Een fiets die door de lucht gekatapulteerd wordt. Een lichaam schuift over het wegdek, botst tegen de vangrail en blijft roerloos in de grasberm liggen. Saskia, een jonge amateurfotografe, gelooft haar ogen niet wanneer ze rond middernacht getuige is van een afschuwelijk verkeersongeluk. Op het moment van de aanrijding zit ze met haar vriend Ruben in de uitkijkpost van een oude watertoren om beelden te schieten van een vos en haar welpjes. Maar wat ze door haar lens ziet is iets helemaal anders. Een donker silhouet, zwalpend en duidelijk onder invloed van drank, stapt uit de wagen. Klik. Totaal verbijsterd zoomt Saskia in op zijn gezicht. Klik. Haar ogen sperren zich open van herkenning. Haar blik glijdt naar zijn wagen. Klik. En dan scheurt hij ervandoor… Maud Gelderman en haar team staan voor een raadsel. Wie heeft het slachtoffer, een jonge studente uit Gent, voor dood achtergelaten? Wat heeft de dader nog meer te verbergen? Het bewijs bevindt zich op de geheugenkaart van een Canon. Maar waar blijft Saskia?

Score: 8.5/10

Recensie: Naar aanleiding van de blogtour mocht ik een recensie schrijven over dit spannende boek! De flaptekst gaf me onmiddellijk de kriebels om aan de slag te gaan.

Als eerste wil ik mijn complimenten geven aan Belinda omdat ze weer een topper van een boek heeft geschreven. Vanaf de eerste pagina’s zat ik al helemaal in het verhaal. Wat me meteen opviel is dat, vanaf dat ik het boek begon te lezen, overal in de media verhalen opdoken over vluchtmisdrijven. Ik kreeg er een heel raar gevoel bij, ook het gevoel dat ik de slachtoffers en hun familie begreep qua gevoel. Belinda heeft de gevoelens en gedachten van het slachtoffer en haar familie zo goed neergepend alsof het lijkt dat je hun rouwperiode van dichtbij meemaakt.

Wat voor mij weer een groot pluspunt was is dat het verhaal afspeelt in eigen land (België). Je wordt zo meer in het verhaal getrokken omdat je ook al vaak op plaatsen bent gekomen die beschreven worden. Er is nog genoeg ruimte voor fantasie, maar zo krijg je ook een extra beeld waarin je je kan oriënteren. Super!

De keuze van foto voor op de cover is ook super goed gekozen. De link naar het verhaal is duidelijk zichtbaar. Prachtig ook dat ze voor de foto een oude camera hebben gebruikt in plaats van een nieuwe, dit exemplaar geeft veel meer karakter.
Wat mij betreft een échte aanrader van eigen bodem! Doe zo verder, Belinda!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s