Dingen die we zeker weten

kirby_dingen-die-we-zeker-weten-hrAlgemene info:
Titel: Dingen die we zeker weten
Auteur: Jessi Kirby
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 272
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402701708
Leeftijd: Young Adult
Paperback.

Korte inhoud: Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent. Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie. In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien – één keer maar, houdt ze zich voor…

Score: 9,5/10

Recensie: Wat een knaller van een boek! Het heeft me meteen uit mijn leesdip gehaald, maar meteen erna wist ik niet meer wat te lezen, het verhaal had me echt wel bij de keel gegrepen… Ik denk dat iedere boekenworm dit wel al eens heeft meegemaakt.

Wat maakt het boek nu zo bijzonder vraag je je af? Wel, het onderwerp is zo pakkend dat het je gewoon niet meer los laat. Quinn gaat de persoon zoeken die het hart van haar vriendje heeft gekregen. Orgaandonatie is tegenwoordig enorm veel gevraagd. Het boek doet je dus wel nadenken over jezelf. Zou ik ook mijn organen doneren om zovele levens te redden? Of is het gedacht toch wel wat schrikwekkend dat iemand anders met ‘mijn’ stukjes lichaam gaat rondlopen?

Een heel groot pluspunt in mijn ogen was dat er aan het begin van elk hoofdstuk een weetje, quote, gedicht,… over het hart of orgaandonaties staat. Kirby heeft hier heel veel opzoekwerk aan gehad. Ik ben persoonlijk heel veel te weten gekomen door deze weetjes. Het is dus zowel een informatief als een ontspannend verhaal!

Het boek is een echte aanrader, ik kan het maar niet genoeg benadrukken. 2016 is nog niet zo lang bezig, maar dit kan wel eens het beste verhaal zijn dat ik dit jaar zal gelezen hebben!

Een gedachte over “Dingen die we zeker weten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s