Verkozen – Rhine trilogie #1

9789048436293Algemene info:
Titel: Verkozen – Rhine trilogie #1
Auteur: Amy Van Palmhoven
Jaartal: 2015
Uitgeverij: Free Musketeers
ISBN: 9789048436293
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Door een onheilspellende gebeurtenis worden Susan en haar vrienden gekozen om te strijden voor hen die in gevaar zijn. Susan is een jonge Rhine, een vampier, en zit in de derde klas op het college. Er is sprake van een klassenmaatschappij met als laagste klasse de Gatia’s, dan komen de Rhine’s, gevolgd door de Darcy’s, de bovenklasse. Er is ook een slechte onderklasse, de Ondoden. Susan moet haar beste vriendin Keira achterlaten om op zoek te gaan naar de verdwenen Gatia’s. Naast spanning, avontuur en liefde worden Susan en haar vrienden voorbereid op de echte wereld.

Score: 7.5/10

Recensie: Op enkele schoonheidsfoutjes na, was dit een heel aangenaam en ontspannend boek!

Laten we maar meteen starten met de positieve punten. Eentje daarvan was hoe beeldend dat Amy kan schrijven. Hoe ze de omgeving waar het verhaal zich afspeelt verwoord is geweldig, je kan niet anders dan wegdromen. Terwijl ik het boek las, keek mijn vriend naar The Big Bang Theory maar ondanks al de geluiden (waar ik normaal niet tegen kan tijdens het lezen) kon ik me toch concentreren op de beelden in mijn hoofd. Niet alles wordt voorgekauwd, je krijgt nog voldoende de kans om je eigen fantasieën de volle loop te laten gaan.

Wat ik nog origineel vond aan het boek is dat vampieren, magie en de 4 elementen worden gecombineerd in één verhaal. Ik heb al veel boeken gelezen waar het telkens maar om één aspect gaat van deze drie, maar nog nooit vond ik een boek waar ze allemaal gelijk aan bod kwamen. Vampieren hebben in dit boek dus ook een eigen element én magie, extra spannend!

Nu, de kleine schoonheidsfoutjes waar ik het al eerder over had… Omdat dit een selfpublished boek is (ik denk toch dat dit de reden is) vind je soms enkele foutjes. Zo komt het regelmatig voor dat er verschillende lettergroottes door elkaar worden gebruikt en enkele woorden dubbel gedrukt staan. Dit kon volgens mij wel vermeden worden. Afgezien van deze twee kleine puntjes heeft Amy dit heel goed gedaan!

Amy mag zeker trots zijn op zo’n goed boek. Kleine foutjes vind je altijd, maar het voornaamste is dat het verhaal je meesleept. Ik kan alleszins niet wachten op het tweede deel!

Als laatste wil ik Amy, de auteur, bedanken voor het toesturen van dit boek!

Een gedachte over “Verkozen – Rhine trilogie #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s