Kleine Mo en het engeltje

9789402220148Algemene info:
Titel: Kleine Mo en het engeltje
Auteur: Lisa Abdel Alim – van den Berg
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 34
Uitgeverij: Boekscout
ISBN: 9789402220148
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Onderwerp: geloof
Hardcover.

Korte inhoud: Kleine Mo wordt verrast door de verschijning van een engeltje met een gouden sleutel in haar hand. Het is een cadeau van God voor jou, zegt ze. Kleine Mo heeft nog nooit van God gehoord. Wie is dat? Het engeltje legt het hem uit en ze vertelt hem ook over de plek waar Hij woont, het paradijs. En ze legt uit wat kleine Mo met de gouden sleutel van God mag doen.

Recensie: Wat heeft dit kleine boekje me aangenaam verrast, prachtig van uitzicht én inhoud!

Wat me meteen opviel was hoe prachtig het verhaal wordt vormgegeven. De illustraties zijn heel kleurrijk, wat kinderen natuurlijk extra aandachtig maakt. Niet alleen de illustraties zijn kleurrijk, ook de personages. Er is plaats voor verschillende culturen in het boekje, je ziet dus kindjes met verschillende huidskleuren. Het is goed dat kinderen op jonge leeftijd al inzien dat iedereen gelijk is, welke tint je huid ook heeft.

Qua inhoud vond ik soms wel dat er moeilijke woorden gebruikt werden zoals ‘vrede’ of ‘veiligheid’. Gelukkig werd dit goed uitgelegd aan de hand van de context. Het is natuurlijk geen negatief punt! Kinderen ontwikkelen zo hun taal meer en meer en worden uitgedaagd om deze woorden zelf te gebruiken. Zijn de woorden nog iets te moeilijk? Dan kan je deze gerust nog schrappen en de rest van het verhaaltje gebruiken.

Wat ik jullie zeker niet wou onthouden was het prachtige aspect dat dit boekje voor àlle religies gebruikt kan worden. God is voor elke godsdienst hetzelfde, een figuur die een voorbeeld voor alle mensen is. De waarden en normen worden voorgesteld op een manier dat elke Joodse, Islamitische of Christelijke familie dit boekje met gemak kan voorlezen.

Voor mij is dit zeker een boekje die ik aan alle ouders met jonge kindjes zou aanraden. Wil je in de klas een godsdienstig momentje doen? Dit boekje hoort erbij!

Als laatste wil ik Lisa, de auteur, bedanken voor het toesturen van dit boek!

Een gedachte over “Kleine Mo en het engeltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s