Het geheim van mijn man

Schermafbeelding 2015-10-14 om 16.55.34Algemene info:
Titel: Het geheim van mijn man
Auteur: Liane Moriarty
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 400
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN: 9789022960646
Leeftijd: volwassen
Genre: Roman
Paperback.

Korte inhoud: Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood…

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf.

Score: 6/10

Recensie: Naar aanleiding van de blogtour mocht ik een recensie schrijven over dit prachtig uitziende boek! Zo’n aanlokkelijke kleuren en de flaptekst, wauw! De combinatie van de liefde en de geheimzinnigheid deden me echt hunkeren naar dit boek…

Het verhaal begon goed. De prachtige zinsbouw die Liane gebruikt neemt je vanaf de eerste pagina’s mee in het verhaal van Cecilia. Ze vindt een brief van haar man, die ze alleen mag openen als hij overleden is. Persoonlijk vond ik het heel goed dat de brief de spanning liet stijgen. Pas halverwege het boek opent Cecilia de brief, waardoor je blijft verder lezen.

De eerste bladzijden sleurden me mee in het leven van Cecilia, maar na een hoofdstuk sloeg alles over de kop. Ik wist namelijk niet dat het verhaal van Cecilia gepaard ging met nog 2 andere dames die hun levensverhaal wouden vertellen. Het was redelijk moeilijk om te volgen in het begin, er waren vele namen die je moest onthouden, maar met wat doorzettingsvermogen en geduld kwam ik er door!

De personages en hun leven werden goed uitgewerkt, wat de verhalen soms wel uitgebreid genoeg maakten. Maar zeg nu zelf; meer leesplezier voor ons, niet? Je komt namelijk ook veel te weten. Het boek speelt zich bijvoorbeeld af in Australië, waar ze op een gegeven moment Pasen in de herfst vieren, gek hé? 🙂 Om geen spoilers te gebruiken wil ik er op benadrukken dat het boek een mooi en dramatisch einde heeft. Het laat je niet snel los!

Mogen deze kleine tips een hulp zijn voor Liane in de toekomst. Ik ga alleszins een tweede boek van deze schrijfster lezen, haar schrijfstijl en aanpak interesseren me enorm.
Als laatste wil ik WPG Uitgevers België bedanken voor het toesturen van dit boek!

Een gedachte over “Het geheim van mijn man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s