Wacht op mij

where-she-wentAlgemene info:
Titel: Wacht op mij (Where she went)
Auteur: Gayle Forman
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 253
Uitgeverij: Uitgeverij Moon
ISBN: 9789048826322
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Ik moest iemand haten. En jij bent degene van wie ik het meest hou, dus was die taak voor jou.

In Wacht op mij is het drie jaar na Mia’s ongeluk. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York, eenzaam en ongelukkig. Sommige mensen denken dat roem alles oplost, maar Adam kan zijn succes niet aan. Om door te kunnen gaan met zijn leven, zal hij eerst zijn verleden moeten accepteren. Zal de onverwachte ontmoeting met Mia in New York hierbij helpen?

Score: 8/10

Recensie: Wacht op mij, het vervolg op ‘Als ik blijf’ had me al bij de eerste zin van de flaptekst. Het is een krachtige zin die je meteen nieuwsgierig maakt, daarom heb ik het boek meteen mee naar huis genomen!

Het was even wennen aan het feit dat het boek helemaal uit het perspectief van Adam geschreven wordt, persoonlijk had ik dit niet verwacht maar ik zat er snel in! Door het boek heen begrijp je meteen hoe miserabel Adam zich voelt, en ergens kon ik mezelf er erg in vinden…

Natuurlijk speelt de muziek in dit deel ook weer een grote rol. Er wordt regelmatig verwezen naar prachtige muziek, zowel groepen als solisten krijgen hun eigen plaatsje. Er wordt een mooi evenwicht gevonden tussen oude rock groepen en klassieke solisten. Jongeren die hier niet mee opgegroeid zijn zullen zeker de drang hebben om deze muziek eens op te zoeken!

De prachtige flashbacks die gemaakt worden maakt je alleen maar nieuwsgieriger. Je leest wat er in het heden gebeurt, en wat dit met het verleden te maken heeft. Wat Adam erbij voelt maakt het plaatje compleet. Gayle beschrijft alle mooie en droevige momenten in een mooie en samenhangende verhaallijn.

Een echte aanrader voor wie Als ik blijf te gek vond! Nieuwsgierig geworden maar heb je het eerste deel nog niet gelezen? Zeker doen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s