Het geluid van de stilte

Schermafbeelding 2015-08-07 om 16.21.44Algemene info:
Titel: Het geluid van de stilte
Auteur: Filip Plompen
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 165
Uitgeverij: Beefcake Publishing
ISBN: 9789491144226
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Nick wordt gepest op school. Ze lijkt misschien een beetje op een jongen, maar verder is ze een doorsneemeisje van zeventien. Toch is zij ‘de gelukkige’. In een theatergezelschap vertolkt Nick het personage Alleentje: het verhaal van iemand die nergens bij hoort, in een rol waarin ze zichzelf herkent.
Dan leert ze Simon kennen. Hij is bevriend met bully’s Jorg en Dave en het pesten lijkt te stoppen. Ze worden zelfs uitgenodigd op een fuif van Jorg. Nick twijfelt, maar Simon kan haar overhalen.
Op de fuif ontstaat een woordenwisseling, waarna Simon gaat wandelen met Jorg en Dave. Wanneer de voormalige pesters een paar uur later weer binnenstrompelen, ontbreekt elk spoor van Simon.

Score: 7/10

Recensie: Het geluid van de stilte kreeg ik een paar dagen voor m’n verjaardag toegestuurd door Filip Plompen zelf. Het boek heeft mijn verjaardag niet eens gehaald, zo vlot ging het!

Het eerste wat me opviel was dat Filip zich heel goed in de gedachten van meisjes kan verplaatsen als deze gepest worden… Ikzelf ben vroeger ook wel eens gepest geweest, en ik kon de gevoelens van Nick zo goed begrijpen en reflecteren op mijn eigen leven. Alle personages krijgen hun eigen karaktereigenschappen, geen enkele persoon is hetzelfde en dat is zo prachtig aan dit verhaal!

Het verhaal bevat veel onderwerpen die in het dagelijkse leven zoveel gebeuren; gescheiden ouders die een nieuwe partner vinden, een eerste liefde, twijfels over geaardheid,… Filip gebruikt hier dan ook wel eens uitdrukkingen met een knipoog naar de jongeren die deze al begrijpen (let hierbij wel op als je het boek cadeau doet aan een jonger iemand, het is niet zò erg maar kan wel raar overkomen).

Aan spanning is er ook geen gebrek in dit boek. Naarmate de pagina’s oplopen komt de spanning er meer en meer in en duik je samen met Nick en haar vriendin Kat in een hels avontuur. Los jij samen met Nick en Kat het mysterie van de verdwenen Simon op? Komt alles wel goed op het einde? Ik kan je alleen maar aanbevelen om het boek te lezen zodat je er zelf achter komt!

Als laatste wil ik Filip bedanken voor het toesturen van dit boek! Pssst… heb je het interview dat ik met hem deed al gelezen? 😉

5 gedachtes over “Het geluid van de stilte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s