Bondgenoten & Verraders – Drägan Duma #2

scale.rbAlgemene info:
Titel: Bondgenoten & Verraders – Drägan Duma #2
Auteur: Patty van Delft
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 347
Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300363
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Paperback.

Korte inhoud: In de strijd om vrijheid komt het verraad van binnen…
Na de laatste afgeslagen aanval van de Morbiden is hun meester furieus. Nieuwe plannen om de macht over te nemen worden gesmeed.

Met de overstap naar Drägan Duma is Jill ontsnapt aan haar roerige bestaan op aarde. Ze durft weer voorzichtig te genieten van het leven, maar al snel breken er duistere tijden aan op deze parallelle wereld.
Jill lijkt aangewezen om de leidster van Dragon Stone op te volgen, maar is zij wel Zij Die Hoort, zoals beschreven in de profetieën? Een Wijze van het Woud vertelt haar over een verrader tussen de mensen die zij net geleerd heeft te vertrouwen. Wie in haar omgeving spant er samen met de vijand?

De strijd tegen de Soulsnatcher en zijn Morbiden barst in alle hevigheid los en onwaarschijnlijke bondgenootschappen moeten worden gesloten om deze oorlog te kunnen overleven.

Score: 9/10

Recensie: Bondgenoten & Verraders, het tweede deel in de Drägan Duma reeks en meteen het tweede deel dat mijn hart veroverde… Weer een verhaal waar je met een lach en een traan doorheen gaat. 

Om eerlijk te zijn kan ik Patty alleen maar bedanken, om zo’n mooi boek aan te bieden in een periode waar ik het enorm moeilijk had. Ik kon op ieder moment van de dag mezelf vergelijken met Jill, het hoofdpersonage. De gevoelens die Jill heeft; van liefde tot haat, elk woord dringt tot je door en laat je meeslepen doorheen het verhaal. Zo bewijst Patty alweer dat haar boek erg realistisch geschreven is, ondanks het fantasy genre.

Zoals bij het eerste deel, kon ik me weer lang bezighouden met alle zinnen die in de Oorspronkelijke Taal geschreven waren te vertalen. Voor diegene die niet zoveel tijd hebben om dit zelf te doen; het boek is perfect leesbaar en begrijpbaar zonder dat je dit moet doen! De teksten in de Oorspronkelijke Taal worden soms deels, of soms zelfs helemaal vertaald in de verhaalvorm.

Het boek bevat weer vele spannende momenten, die ik jammer genoeg niet met jullie kan delen. Het zou erg jammer zijn dat je ze zelf niet kan ontdekken! Wat ik jullie wel kan meegeven is dat het einde echt onvoorspelbaar is… Er valt geen enkel ander fantasyboek te vergelijken met wat Patty deze keer op papier getoverd heeft!

Als laatste wil ik Patty bedanken voor het toesturen van dit boek! Pssst… heb je het interview dat ik met haar deed al gelezen? 😉 Wil je meer te weten komen over de Oospronkelijke Taal, de mystieke dieren die in Drägan Duma voorkomen of de wereldkaart eens bewonderen? Klik hier!

2 gedachtes over “Bondgenoten & Verraders – Drägan Duma #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s