Stille grond

Vandermeeren_StillegrondTOTAAL3.inddAlgemene info:
Titel: Stille grond
Auteur: Hilde Vandermeeren
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 288
Uitgeverij: Q
ISBN: 9789021458632
Leeftijd: volwassen
Genre: Thriller
Paperback.

Korte inhoud: Glasgow 1983. Tijdens een stormachtige novembernacht verdwijnt de zesjarige Rosie Thompson uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje. Daarna ontbreekt elk spoor van haar. In dit gezin groeit Eve op, het jongere zusje. Dertig jaar later. Eve werkt als docent wiskunde aan de Universiteit van Glasgow. Haar leven wordt grondig verstoord door een bericht dat iemand in een kapel heeft achtergelaten: ‘Het spijt me wat er is gebeurd met Rosie Thompson. Moge God me vergeven.’ Omdat het politieonderzoek niets oplevert, besluit Eve zelf actie te ondernemen. Het wordt een zoektocht op leven en dood.

Score: 8,5/10

Recensie: Hilde neemt je mee op een emotionele rollercoaster over een gezin die hopeloos op zoek is naar hun zusje. Een prachtige thriller van eigen bodem die bij iedereen in de boekenkast zou moeten staan.

In het begin was ik verrast dat het verhaal eigenlijk uit 3 verhaallijnen bestond. Je leest over het gezin die door een drama uit elkaar is gevallen, over een dominee die genoodzaakt is te verhuizen en een gezin die bijna helemaal afgezonderd van de wereld leeft. Wat hebben die 3 toch met elkaar te maken, vraag je je misschien wel af. Wel, daar draait het verhaal net om 😉

In het boek worden verschillende thema’s verwerkt: achtervolging, moord,… Hilde deinst voor niets achteruit. De spanning wordt dan ook op een goede manier aangebracht en stijgt naarmate je verder leest. Mysterie is ook een groot trefwoord die bij het boek past. Wie heeft Rosie weggenomen bij haar liefdevolle gezin? Wat is er ondertussen met haar gebeurd? Leeft ze nog? Soms dacht ik dat ik de antwoorden wist op al deze vragen, maar Hilde is slim geweest met info te geven. Het einde had ik dan ook totaal niet verwacht!

Ga je graag met haar oudere zus op pad om de dader te vinden? Ik kan het alleen maar aanraden!

Als laatste wil ik Hilde bedanken voor het toesturen van dit boek!

2 gedachtes over “Stille grond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s