Bizarre verhalen

bizarre-verhalen-rianne-lampersAlgemene info:
Titel: Bizarre verhalen
Auteur: Rianne Lampers
Jaartal: 2012
Aantal pagina’s: 184
Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300080
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Twaalf verhalen over gewone mensen die minder gewoon zijn dan ze lijken.  In ‘Het spoor bijster’ maak je kennis met een bedrieglijk vriendelijk bejaard echtpaar, in ‘Spinnentijd’ leer je Tara kennen, een schriel, angstig meisje dat als de dood voor spinnen is. En dan is er Larry, die een bijzonder Valentijnscadeau maakt voor zijn geliefde.  Je leest over een huisdier en toeristen van een andere planeet en in ‘Het koffie-cognac débacle’ gaat het zelfs over een invasie van buitenaardse wezens! De wereld waar Simone in ‘Verschoten herfst’ in terechtkomt is er één die je liever niet zou binnengaan, net zo min als die waar Gregor in verzeild raakt na een noodlottig ongeval. De wereld van het verhaal ‘Tuinstad’ daarentegen is betoverend mooi. Of toch niet helemaal?

Score: 7/10

Recensie: Door bizarre verhalen had ik enkele avonden een fijne (maar toch soms gruwelijke) afsluiter van mijn dag. Ik had me voorgenomen om elke avond een verhaal te lezen, zodat ik toch iets langer ging doen over dit boekje. Maar mijn missie was al snel gefaald… De eerste avond las ik er maar liefst 4, dit zou niet lang duren!

Persoonlijk vind ik het geweldig dat Rianne begint met een stukje over haar eigen angsten… Ze vertelt hier dat het opschrijven van haar avonturen in haar droomwerelden geholpen heeft bij het relativeren van haar angst. Zo zie je maar dat er in elk verhaal van deze bundel misschien toch iets persoonlijks van de auteur zit.

De verhalen die Rianne schrijft gaan elke verwachting te boven. Ik moest dan ook soms even stoppen en nadenken over wat ik net gelezen had. Je bent zo zeker dat het over dit ene gaat, blijkt het op het einde (met de vele leuke plottwists die ze gebruikt) dat het over iets totaal anders ging. Zo heb ik dus op een avond echt voor me uit zitten staren, ze had me zo op het verkeerde pad gezet dat ik ervan versteld stond!

Mijn favoriete verhaal uit deze bundel was toch wel ‘Spinnentijd’. Zelf heb ik een gruwel aan spinnen, maar hoe Rianne dit verhaal naar voor bracht was echt wel om de kriebels van te krijgen. Stiekem ben ik nu ook bang om de kelder in te gaan… Ook ‘Het koffie-cognac débacle’ was een verhaal waar de schrijfster de realiteit van een drankprobleem en een horror element samen heeft gebracht. Prachtig, want ik zou er zelf niet op komen om deze twee te combineren. Kortom, voor ieder wat wils in deze verhalenbundel!

Als laatste wil ik Rianne bedanken voor het meegeven van dit boek op Antwerp Convention!

2 gedachtes over “Bizarre verhalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s