Archie Greene en het geheim van de magiër

Schermafbeelding 2015-06-02 om 10.49.21Algemene info:
Titel: Archie Greene en het geheim van de magiër
Auteur: D.D. Everest
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 304
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045116785
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Hardcover.

Korte inhoud: Op zijn twaalfde verjaardag ontvangt Archie Greene een geheimzinnig cadeau, dat wordt bezorgd door iemand van een gerenommeerd advocatenkantoor. Het is een vierhonderd jaar oud boek dat geschreven is in een taal die hij niet kent. In het pakket zit ook een speciale opdracht, Archie moet het boek terugbrengen naar het Museum van Magische Varia. Archie heeft geen idee waarom juist hij het boek heeft gekregen, maar hij merkt al snel dat duistere krachten er alles voor over hebben het boek te bemachtigen. Archie komt terecht in een wereld waarin boeken kunnen praten, bibliothecarissen toverkracht bezitten en magische spreuken tot leven komen.

Score: 8/10

Recensie: Wat een heerlijk verhaal is dit! Toen ik het boek in mijn handen had, had ik meteen het gevoel dat dit een leuk en spannend verhaal ging worden. Het formaat ligt lekker in je handen en de cover intrigeert je! Meteen lezen dus…

Wat meteen opviel was dat er veel mysterie en spanning in het boek verwerkt zit. De eerste pagina’s maken het al mysterieus zodat je verder wilt lezen. Archie krijgt een boek toegestuurd maar van wie? Waarom? En vooral: waarom hij? Vanaf de eerste pagina’s is er een magisch gevoel dat alles kan, niets is onmogelijk meer. De perfecte kans dus om weg te lopen van de dagelijkse sleur!

Persoonlijk vind ik het geweldig dat er veel boeken betrokken worden in het verhaal. Alles draait om magische boeken die beschermd moeten worden. Een beetje zoals wij boekenfans die dit dagelijks doen, maar dan zonder magie 😉 In het verhaal zit ook een erg mooi raadsel. Samen met Archie en zijn neef en nicht, kan je op zoek gaan naar het grote geheim! Ik vond het alleszins super spannend om te kunnen ontdekken wie de magie van alle boeken stal.

Een klein minpuntje vond ik wel dat er (héél) soms een moeilijk woord gebruikt wordt. Ik vond bijvoorbeeld de afkorting “V. Chr.” heel verwarrend voor jonge kinderen. Natuurlijk kunnen ze die kleine dingetjes gewoon even aan hun ouders vragen, het stoort helemaal niet!

Voor kinderen die magie eens van een heel ander perspectief willen bekijken!
Als laatste wil ik WPG Uitgevers België bedanken voor het toesturen van dit boek!

2 gedachtes over “Archie Greene en het geheim van de magiër

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s