Een huis in Frankrijk

9200000036183385Algemene info:
Titel: Een huis in Frankrijk
Auteur: Eva De Wit
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 304
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401904384
Leeftijd: Volwassen
Genre: Roman
Paperback.

Korte inhoud: Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid – en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen… en is zwanger van een derde kindje.

Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

Score:
 7/10

Recensie: Om te beginnen wil ik benadrukken hoe een vlot en ontspannend boek dit is! Op enkele dagen had ik het uitgelezen en voelde me dan ook tijdens deze leesuurtjes erg relaxed. Ideaal dus om in een drukke periode de Franse zon even te voelen schijnen.

Eva kan haar personages erg goed beschrijven en een eigen karakter toewijzen. Alleen al aan de hand van haar schrijfstijl weet je wie er aan het woord is in het boek. Het was dus heel fijn dat elk personage zo goed uitgewerkt werd, elk met hun eigen positieve en negatieve kanten.

Vooral de omgeving die wordt beschreven is geweldig gedaan, je gaat meteen bij het openslaan van het boek van je zetel naar de Franse vlakten. Ik kon me tijdens het lezen erg goed voorstellen hoe alles eruitzag, van Suus haar overhoop gehaalde woonkamer tot het huisje verscholen in de tuin. Eva weet haar boek door deze beeldende schrijfstijl dan ook extra karakter te geven.

Wat ik ook mooi vond zijn de stukjes uit het dagboek van een personage die de hoofdstukken inleidden. Buiten de dagboekfragmentjes begint deze persoon doorheen het boek meer en meer naar voor te komen wat ik persoonlijk niet verwachtte. Desalniettemin heeft Eva dit prachtig aangepakt! Ik vind dit personage dan ook de mooiste aanvulling voor het boek.

Niet meteen een boek dat ik als Young/New Adult-lezer uit de rekken zou nemen, maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb! Een aanrader voor mensen die eens helemaal willen ontspannen.

Als laatste wil ik Uitgeverij Zomer & Keuning bedanken voor het toesturen van dit boek!

2 gedachtes over “Een huis in Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s