Zij die hoort – Drägan Duma #1

9200000026586227Algemene info:
Titel: Zij die hoort – Drägan Duma #1
Auteur: Patty van Delft
Jaartal: 2014
Aantal pagina’s: 414
Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300240
Leeftijd: vanaf 15 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Bloed tegen de autoruit… De nachten van Jill worden regelmatig geteisterd door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend.

In de nacht nadat ze zestien is geworden, schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.
Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägnnymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.
Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

Score: 9/10

Recensie: Zucht… waar moet ik beginnen… En dat bedoel ik zeker niet negatief, want dit debuut heeft me uit m’n sokken geblazen!

Het puntje waar ik zo vaak op let: een romance die niet vanzelfsprekend is, een liefde die moet groeien… Dit is waar Patty de nagel op de kop slaat! Voor Jill is in het verhaal niets vanzelfsprekend, een moeilijke jeugd draagt dan ook bij dat ze niet weet wat ‘verliefd zijn’ eigenlijk betekent. Door het boek heen voelt Jill zich aangetrokken naar allerlei jongens omdat ze gewoon lief zijn, of net omdat sommigen onbereikbaar aanvoelen. Pas op de allerlaatste pagina’s weet je voor wie ze écht kiest. Dubbele punten!

Zoals veel jongeren in deze maatschappij kent ook Jill een moeilijke jeugd. Niet alles is rozengeur en maneschijn. Een moeder die gestorven is, een vader die ze niet kent, verschillende pleeghuizen waar het misloopt en als laatste hoop dan maar met enkele vreemden in een kraakpand. Alle gevoelens die hierbij te pas komen zijn zo mooi en gedetailleerd dat je soms wel even moet slikken…

Een leuk opdrachtje vond ik de teksten in de Oorspronkelijke Taal die je zelf kon ontcijferen door een handige woordenlijst achteraan het boek! Stiekem heb ik papiertjes volgeklad om de boodschappen te ontcijferen. Voor diegene die niet zoveel tijd hebben om dit zelf te doen; het boek is perfect leesbaar en begrijpbaar zonder dat je zoveel moeite doet! De teksten in de Oorspronkelijke Taal worden soms deels, of soms zelfs helemaal vertaald in de verhaalvorm.

Het leukste aan het boek was dat Patty alles zo goed kan beschrijven. Ik betrapte mezelf dan ook een paar keer als ik als een gek aan het glimlachen was tijdens het lezen. Nog iets dat ik stiekem met jullie meedeel; voor de eerste keer heb ik ook een traantje gelaten bij een boek! Op verschillende momenten moest ik ook mijn oooh’s en aaah’s inhouden, met dank aan de schattige draakjes! Aan emoties dus geen gebrek bij dit prachtige verhaal!

Een rollercoaster aan emoties, een lach en een traan op het gepaste moment; Patty laat je alles tot in je woonkamer mee voelen en beleven.

Als laatste wil ik Patty bedanken voor het toesturen van dit boek! Pssst… heb je het interview dat ik met haar deed al gelezen? 😉
Wil je meer te weten komen over de Oospronkelijke Taal, de mystieke dieren die in Drägan Duma voorkomen of de wereldkaart eens bewonderen? Klik hier!

5 gedachtes over “Zij die hoort – Drägan Duma #1

  1. Iris zegt:

    Ooh had precies dezelfde reactie over hoe de romantiek in dit boek is uitgewerkt! Eindelijk eens een keer geen insta-love, maar twee mensen die langzaam maar zeker naar elkaar toegroeien, inclusief heerlijke zwijmelmomenten 🙂 Genieten!

    Leuke recensie, het enthousiasme straalt er vanaf. Als ik het boek niet al gelezen had, zou ik het nu zeer zeker doen 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s