L.A.R.P.

Schermafbeelding 2015-04-08 om 14.38.50Algemene info:
Titel: L.A.R.P. – De vampieren van district 9
Auteur: H.M. Klaassen
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 263
Uitgeverij: Brave New Books
ISBN: 9789402129120
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Live Action Role Play. Improviserend theater, rollenspellen. Er wordt een verhaallijn uitgespeeld door een groep mensen. Je kunt niet komen kijken, je moet meteen meedoen. De een transformeert in een elf, ridder, heks, of magiër. De ander speelt een vampier. Alles is mogelijk. Duncan en Verena spelen vampier larp. Zij ontmoeten elkaar tijdens een van de spelavonden en worden verliefd in de passie van het spel. Ze beleven een mooie zomer waarin alles een andere vampier wereld lijkt te zijn, totdat ze weer terugkeren naar het normale leven en Verena de docent van Duncan blijkt te zijn. Voor allebei heeft dit grote consequenties. Ze vinden een oplossing met wat acteerwerk en alles lijkt goed te gaan totdat Duncan wordt opgepakt voor seksuele intimidatie. De situatie lijkt hopeloos en hij kan het niet naar zijn eigen hand zetten zoals in het larp spel. Wat als hun veilige larp wereldje ook niet meer is wat het lijkt en hun personages worden meegesleurd in een duister complot?

Score: 6,5/10

Recensie: Op enkele dagen was dit boek uitgelezen, en wat vind ik het jammer dat ik een lager cijfer moet geven… Laten we even kijken waarom.

Het boek begon goed met de hoofdrolspeelster die zich voorstelt, en ook vertelt wat LARP eigenlijk is. Natuurlijk is dit erg belangrijk als je het verhaal goed wilt begrijpen. Liefde speelt een grote rol in dit verhaal, maar voor mij gebeurde alles iets te snel. Op amper een paar pagina’s worden Verena en Duncan -de twee hoofdrolspelers- verliefd. Ik kan me niet voorstellen dat mensen in het echt ook op een half uurtje van vreemden naar geliefden gaan.

Het verhaal zelf is prachtig uitgedacht, Role Playing Games is niet het eerste het beste onderwerp waar mensen aan denken om een boek over te schrijven. Herma heeft haar best gedaan om iets dat niet vaak voorkomt toch mooi te laten uit komen in een verhaalvorm. Het leuke is natuurlijk dat je zowel kan lezen wat er in de Role Playing Games gebeurt, als wat er achter de schermen gebeurt en hoe iedereen zich voelt bij dat gespeelde stuk. Een erg leuk concept! De spanning die erin verweven wordt laat je gewoon verder lezen tot de laatste pagina’s… Of het allemaal goed komt, dat laat ik over aan jou, want dit boek moet je sowieso wel gelezen hebben 😉

Als laatste vond ik het jammer dat het boek niet bij een ‘echte’ uitgeverij uitgegeven is. Er kon zoveel meer uit gehaald worden! Bij Brave New Books wordt het begrip ‘self-publishing’ gehanteerd, wat betekend dat je boek wordt uitgegeven zonder extra kosten. Wat velen niet weten, is dat je manuscript niet wordt nagelezen op fouten en dergelijke. Hierdoor kwam ik soms wel eens wat schoonheidsfoutjes tegen zoals hoofdletters of aanhalingstekens die vergeten zijn of zinnen van soms 6 regels lang.  Dit kon allemaal wel wat vermeden worden door extra proeflezers te gebruiken. Herma heeft me wel al laten weten dat verschillende fouten er in de nieuwe versie uit gehaald zijn, super werk! 🙂

Als laatste wil ik Herma bedanken voor het toesturen van dit boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s