Rode Letters – De Anderen #1

9200000036272533Algemene info:
Titel: Rode Letters
Auteur: Anne Bishop
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 544
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026137518
Leeftijd: New Adult
Paperback.

Korte inhoud: Meg Corbyn lijkt een onopvallende jonge vrouw -halverwege de twintig, grijze ogen, roodgeverfd haar- maar schijn bedriegt. Ze is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die elke keer dat haar bloed vergoten wordt de toekomst ziet. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen, een thuishaven voor gedaantewisselaars en vampieren, waar geen enkele menselijke wet geldt…
Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens – ze is duidelijk jong, en onervaren, en ze ruikt vreemd… niet als prooi. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen voor op het spel te zetten.

Score: 9/10

Recensie: ‘Even laten bezinken’ was het eerste dat ik dacht toen ik een kwartiertje geleden dit boek sloot, ‘wauw…’ was het tweede.

Dit boek gaat over Meg die het baantje van Contactmens krijgt, ze moet pakjes sorteren in een kantoor en deze bezorgen bij de juiste Anderen. Ik had nooit gedacht dat een baantje als postbode -in onze taal dan- zo fascinerend kon zijn. Anne heeft alle handelingen die Meg en de Anderen doen zo prachtig omschreven, dat het helemaal niet saai is als er weer eens een dag aanbreekt dat ze pakjes moet sorteren op de sorteertafel.

Hoewel het genre ‘Urban’ zich in hedendaagse, stedelijke plaatsen afspeelt, had ik het gevoel dat Meg en de Anderen meer in een setting woonde à la Skyrim. De oude huisjes, maar toch met de moderne technieken van vandaag (zoals radio’s, televisies,…). Het gedacht dat Meg heel lang onderweg kon zijn met een DOW (Doos Op Wielen – heel leuk synoniem uit het boek) om pakketjes te leveren bracht mij ook bij een scenario waar huizen toch wel een paar honderden meters van elkaar konden staan. Ik vond een setting als deze (klik) dus toch beter uitkomen dan een volgebouwde stad.

Wat ik nog leuk vond aan het boek is dat de Anderen allemaal dezelfde familienaam hebben. Meg maakt hier handig gebruik van om de pakketjes per familienaam te sorteren en deze naar het gepaste complex te brengen. Wolfgard, Beergard, Havikgard,… allemaal namen die gemakkelijk laten zien wat de Anderen eigenlijk in hun oorspronkelijke gedaante zijn.
Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Mijn voorkeur gaat stiekem uit naar de Wolfgard, met de snoezige Wolvenpup, Sam!

Een verhaal waar gevaar, haat, liefde en vriendschap tussen mensen en Anderen heel dicht bij elkaar staan. Of de garden het nu willen of niet…

Advertenties

2 gedachtes over “Rode Letters – De Anderen #1

    • sarahdelben zegt:

      Het enige wat ik kan zeggen; probeer door te lezen; het einde is zooo spannend. Als je het echt niets vind, moet je dat ook in je recensie zetten 🙂 Gelukkig maar dat smaken verschillen!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s