Liebster Award

Schermafbeelding 2015-03-02 om 20.49.56

Een tijdje geleden werd ik door Mieke van Boekenvlinder en Vanessa van Mijn Brein is een Boekenkast genomineerd voor de Liebster Award. De Liebster Award is een virtuele award voor beginnende bloggers om de persoon achter de blog beter te leren kennen.


Mieke bedacht enkele leuke vragen waar ik zo volledig mogelijk op ga antwoorden:

Wat vind je tot nu toe van het bloggen?
Tot nu toe bevalt het me heel erg goed! Het is fantastisch dat mensen in de boekenwereld je mening zo appreciëren Ik had nooit gedacht dat er zoveel mensen geïnteresseerd zouden zijn in wat ik zou schrijven, maar ik was klaarblijkelijk fout 🙂

Hoeveel boeken lees je gemiddeld per maand?
Per maand lees ik ongeveer 10 boeken, natuurlijk is dit ook afhankelijk van de aantal pagina’s en hoeveel ik er krijg toegestuurd om te recenseren. Recensie boeken krijgen altijd voorrang bij mij, daarna pas de gekochte of gekregen boeken. Als er veel kinderboekjes tussen zitten kan dit aantal wel oplopen tot 20.

Hoe reageert jouw omgeving op je blog?
In het algemeen krijg ik positieve reacties op mijn blog. De mensen zijn geïnteresseerd en vragen geregeld of ik al nieuwe boeken heb gelezen en dat ik hun misschien een boek kan aanraden. Soms reageren mensen ook erg jaloers, maar daar spendeer ik niet veel aandacht aan. De positieve reacties geven toch altijd een boost om verder te schrijven!

Wat doe je in het dagelijkse leven (buiten bloggen en lezen)?
Dat zijn dus al 2 serieuze dingen die geschrapt worden.. uhm even denken… Ik spendeer veel tijd samen met mijn vriend. We gamen samen, kijken samen naar series, gaan eens naar de bios of uit eten,… Een paar uur per week kan je me ook op school vinden. Om wat bij te verdienen maak ik bladwijzers. De leukste bestelling die ik kreeg was een vijftigtal wolven-bladwijzers voor bij de boekenvoorstelling van In De Ban Van De Wolf weg te geven!

Geef je 5 favoriete auteurs:
Dit is een heel moeilijke. Ik durf geen volgorde erbij te zetten, dus gewoon de 5 auteurs die ik bewonder:
– Kiera Cass (Selectie-trilogie)
– Vanessa Gerrits (Vleugels-trilogie)
– L.J. Smith (The Vampire Diaries)
– Karen Dierickx (De mooiste zomer van mijn leven)
– Anne Bishop (Rode letters)

Wanneer was de laatste keer dat je nog eens bent uitgeweest met vrienden zonder over boeken te praten?
Dit is dan weer een gemakkelijke. Omdat niemand in mijn nabije vriendenkring graag boeken leest, hou ik mijn verhalen altijd voor mijn vrienden op het internet of voor mijn vriend. Mijn moeder is ook altijd bereidt om naar mijn belevenissen te luisteren, zo weet ze welke boeken de moeite waard zijn om op vakantie eens te lezen. Uitgaan zonder over boeken te praten is dus een fluitje van een cent voor mij!

Op wie heb jij stiekem een “book character crush” en waarom?
Damon Salvatore, for sure! Ik hou van boeken met een ‘bad guy’ in die stiekem toch wel een gevoelig en romantisch kantje heeft. Ik kan het me ook niet laten om telkens Ian Somerhalder voor de geest te halen (de acteur die Damon speelt in de TV serie). Wie hem niet kent, zeker eens opzoeken!

Hoeveel boeken staan er in jouw boekenkast?
Momenteel staan er ongeveer een 70 boeken op mijn 2 boekenplanken en een heuze stapel op een kastje die nog geen plaats hebben gekregen. Ik heb ook ongeveer 10 ebooks staan (je ziet duidelijk wat ik prefereer 😉 ) Natuurlijk groeit dit aantal elke week door auteurs en uitgevers die een recensie willen, of als ik me weer niet kan inhouden en een paar leuke boeken mee naar huis neem van de winkel.


Omdat ik twee keer ben genomineerd komen hier de antwoorden op Vanessa haar vragen:

Welk muziekgenre (of welke specifieke artiest) mag van jou verbannen worden van de planeet?
Om eerlijk te zijn, niets of niemand. Elk muziekgenre of artiest (hoe erg ik ook walg van sommige) brengt bij minstens één iemand iets droevig, blij of een sprankeltje hoop naar boven. Ik zou mijn ergste vijand nog geen dag zonder muziek toewensen. Het doet zoveel met mensen dat elk genre of iedere artiest wel een plaatsje verdiend.

Denk je dat je binnen 5 jaar nog aan het bloggen bent – waarom wel/niet?
Hier kan ik niet echt ja of nee op antwoorden. Ik hoop gewoon dat ik over 5 jaar nog steeds veel kan lezen, naast een drukke job met kinderen. Als ik over 5 jaar nog blog, dan mag ik me wel een heel gelukkig mens met veel tijd gaan noemen.

Welk sausje doe je het liefst op je frietjes?
Momenteel eet ik het liefste andalouse bij mijn frietjes… maar curry-ketchup is ook altijd welkom!

Wat was je laatste boekige miskoop?
Momenteel heb ik nog niet echt een miskoop gedaan. Maar omdat er een hele lijst TBR boeken hier op een stapeltje liggen, kan er misschien wel eentje tussen zitten voor de toekomst…

Durf je in rollercoasters die over kop gaan?
Kort en bondig: nee. Ik durf in niets dat snel of overkop gaat. Ik ben dan ook altijd diegene die in een pretpark mooi bij de rugzakken zal blijven staan 🙂

Als je in een andere tijdsperiode zou mogen leven, welk tijdperk zou je dan kiezen (sixties, Victoriaans tijdperk, middeleeuwen, roaring twenties, de verre toekomst …)?
Als ik mocht kiezen zou ik graag in de Italiaanse Renaissance doorbrengen. Door mijn Italiaanse roots, maar ook omdat The Vampire Diaries dit zo mooi heeft voorgesteld. Er zullen wel nadelen geweest zijn om in die tijd geleefd te hebben, maar mooie kleren, muziek en boeken kunnen mij altijd overhalen!

Wat is het meest rottige cadeau dat je ooit van iemand gekregen hebt?
Nu moet ik toch even goed nadenken… Ik denk dat het een flesje Wodka was (op mijn 15e) toen ik nog niet eens een flesje bier mocht aanraken.

In welke tv-serie zou je wel eens een figurantenrolletje willen doen?
The Vampire Diaries, sowieso! Wat zou ik graag eens kennis maken met al die acteurs en aan de toog hangen in The Mystic Grill.

Denk je dat je later kinderen wilt? Indien ja: hoe veel?
Ik ben hier al lang zeker van dat ik kinderen wil. Vroeger dacht ik: “hoe sneller, hoe beter.” maar hier ben ik gelukkig al van afgestapt. Als alles gaat zoals gewenst zou ik graag 2 kindjes hebben. Als ik dan nog eens zou mogen kiezen, liefst 1 meisje en 1 jongen. Mocht ik dan nòg eens kiezen? De jongen eerst  🙂

De kust of de Ardennen (zee of bos)?
Dan zou ik kiezen voor de Ardennen. Ik hou van de zee maar op vakantie gaan tussen de hoge bomen en ergens een kabbelend meertje waar je op je gemak eens kan lezen, dat kan er bij mij wel elke dag in.

Bonusvraag: welke kleur heeft #TheDress?
Wat een geweldige vraag 😀 voor mij heeft ‘The Dress’ gewoon de kleuren wit en goud. Tevens begrijp ik de heisa rond dat ding écht niet, haha!

Ziezo, dit was het voor mij! Hopelijk kennen jullie mij nu al wat meer 🙂 Het was heel fijn om deze vragen eens te beantwoorden! Omdat ik alleen grote blogs volg, nomineer ik niemand. Wanneer ik iemand vind die nog niet zo bekend is, stuur ik wel een aantal vraagjes op.

3 gedachtes over “Liebster Award

    • sarahdelben zegt:

      Ik snap het echt niet meer haha! Ik zie het echt zooo duidelijk als wit en goud. Maar jij bent nu al de tweede sinds mijn post die zegt dat het zwart-blauw is haha 😀 En heel graag gedaan, is de waarheid 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s