Ida

9200000030339180Algemene info:
Titel: Ida – stokoud maar springlevend
Auteur: Jorn Hurum, Torstein Helleve, Esther van Hulsen
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 64
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044822991
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Hardcover.

Korte inhoud: Ida ziet er heel goed uit. Zeker als je bedenkt dat ze al 47 miljoen jaar dood is. Ida is namelijk een primatenfossiel, gevonden in Duitsland. Sterker: het is het meest complete fossiel van een primaat dat ooit is ontdekt. Waar leefde ze? Hoe stierf ze? En wat kan ze ons vertellen over de evolutie van de mens?

Score: 7,5/10

Recensie: Ida is een leuk, informatief boek over een fossieltje van miljoenen jaren geleden. Het boek begint met een spannend verhaal over hoe Ida zou geleefd hebben vroeger, toen er helemaal nog geen mensen waren. Je leest hoe haar mama haar leert wat ze kan eten, hoe ze tussen de bomen moet springen,… Op en dag valt Ida uit een boom en breekt haar armpje, hierdoor kan ze niet meer klimmen. Daarna sterft ze jammer genoeg door verdrinking en start het informatieve deel.

In het informatieve deel heb ik zelf veel geleerd over fossielen, de omgeving waar ze Ida hebben gevonden en welke dieren er nog zoal leefden in het water, de bomen, de lucht en op de grond. Je vind nog veel meer informatie over hoe een fossiel netjes en zonder fouten opgeborgen wordt.

Wat daarna in het boek volgt zijn leuke spelletjes die je zelf kan doen met je kind! Teken zelf een primaat zoals Ida, leef zoals haar door een Ida Salade te eten of leuke Ida sportoefeningetjes te doen. Daarna volgen mooie illustraties van andere fossielen, de tekenares van het boek heeft aan de hand van deze fossielen de tekeningen gemaakt dat in het verhaal voorkomen.

Een aanwinst voor het boekenrek van je nieuwsgierige kind!
Als laatste wil ik Laura van Uitgeverij Clavis bedanken voor het toesturen van dit boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s