Gebroken

22605094Algemene info:
Titel: Gebroken
Auteur: Jennefer Mellink
Jaartal: 2014
Aantal pagina’s: 215
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044819540
Leeftijd: Young Adult
Genre: Thriller
Hardcover.

Korte inhoud: Waar ben ik? Ik knipper nog een paar keer met mijn ogen. Het zicht verandert echter niet. Alles is pikzwart. Met mijn pijnlijke, koude handen tast ik over de grond. Het voelt zacht aan. Ik wil me bewegen. Met pijn en moeite strek ik voorzichtig mijn armen. Ik voel aan mijn gezicht. Alles zit er nog aan. Pas als ik mijn benen wil bewegen, merk ik dat ik vastzit. Shit. Waar ben ik in hemelsnaam?

Anna is een echte geluksvogel. Ze is populair bij haar vrienden, heeft een goede relatie met haar ouders en ook op school gaat het haar voor de wind. Aan het begin van de zomervakantie geeft Anna een groot feest voor haar zestiende verjaardag. Wat begint als een vrolijke avond, eindigt voor Anna in een nachtmerrie. Als ze zich even in het donker afzondert, komt er plots een man met een bivakmuts haar kamer binnen. Hij verkracht haar en laat haar in shock achter. Anna zegt niets tegen haar vrienden en gaat de volgende dag helemaal alleen op onderzoek uit. Alle mensen in haar omgeving lijken verdacht… Algauw komt Anna de dader op het spoor. Maar heeft ze het wel bij het rechte eind? Of zal er voorgoed een einde komen aan haar geluk?

Score: 8/10

Recensie: Dit boek heb ik met veel plezier (en de nodige op-het-puntje-van-je-stoel spanning) op 2 dagen uitgelezen. De schrijfstijl van Jennefer is zo vlot dat je van de ene pagina naar de andere lijkt te zweven. Desalniettemin worden spannende momenten in het boek zegmaar in slow motion geschreven, zodat je de spannende momenten zelf ten volle mee beleefd met Anna.

Het boek beschrijft een verschrikkelijke gebeurtenis die jammer genoeg nog te vaak gebeurd in de wereld. Anna wordt brutaal verkracht tijdens haar eigen Sweet-Sixteen feestje. Als je dit boek leest heb je gegarandeerd even tijd nodig om alles te laten bezinken. Voor mij persoonlijk was het einde de klap op de vuurpijl, iets wat je alles behalve ziet aankomen! Verder ga ik niets verklappen; deze thriller moet je gewoon zelf gelezen hebben als je houdt van spanning, mooi uitgeschreven emoties en een onvoorspelbaar einde!

De thriller waar je het einde nooit van verwacht had.

Een gedachte over “Gebroken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s