Boy 7

1001004011248973Algemene info:
Titel: Boy 7
Auteur: Mirjam Mous
Jaartal: 2011
Aantal pagina’s: 284
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000301355
Leeftijd: Young Adult
Genre: Roman
Paperback.

Korte inhoud: Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet een ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen.

Score: 6,5/10

Recensie: Boy 7 is een vlot geschreven verhaal dat ik in twee dagen uitgelezen heb. Het verhaal zit goed in elkaar en op het einde vallen (bijna) alle puzzelstukjes in elkaar, net genoeg om de spanning er nog in te houden voor eventueel een tweede boek. Het boek is voorzien van technische snufjes die misschien ook in de toekomst bij ons worden voorzien. Chips om handelingen te besturen, hersenspoel-technieken, noem het maar op! Mirjam heeft hier echt een goede fantasie over gehad en dus ook het verhaal geweldig opgebouwd.

Ik wou het boek gelezen hebben voor de film uitkwam, persoonlijk heeft het boek me niet echt kunnen bekoren. Ik vond net dàt klein tikkeltje niet dat het speciaal maakte voor mij ondanks dat er met zoveel lof over gesproken werd.

Ieder zijn genre, maar dit boek was het net niet voor mij. Laat dit je niet weerhouden om het boek toch een kans te geven!

Een gedachte over “Boy 7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s