SOS paard verdwenen

1001004010307942Algemene info:
Titel: SOS paard verdwenen
Auteur: Netty van Kaathoven
Jaartal: 2014
Aantal pagina’s: 107
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044814187
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Onderwerp: paarden
Hardcover.

Korte inhoud: Wat moet er gebeuren met Wendo, het paard dat te oud is geworden voor de manege? Van zijn baas, Roos, mag hij blijven. Totdat duidelijk wordt dat hij ongelukkig is. Op een dag is Wendo verdwenen, niemand weet waar hij is. Maar klopt dat wel? Weet de nieuwe stalknecht Lambert meer over zijn verdwijning? Wordt hij stiekem verkocht aan een handelaar? Wacht hem daar een vreselijk lot? De paardenmeiden Femke, Malaika en Sanne gaan op onderzoek uit, maar zullen ze hem op tijd vinden? Lukt het de meiden om een plek te vinden waar hij nog fijn kan leven? Ergens waar ze hun lievelingspaard ook nog af en toe kunnen knuffelen? En wat is er aan de hand bij Sanne thuis? Voor welke keuze staat zij? Komt haar droom uit? Wat moet zij daarvoor opgeven?

Score: 6,5/10

Recensie: Een erg leuk boek voor de paardengekken onder ons! Ik heb dit boek in een stuk kunnen uitlezen, het leest erg vlot en is niet langdradig geschreven. De hoofdpersonages hadden jammer genoeg altijd dezelfde gedachtengang. Maar vanaf dat je naar de ouders van de paardenmeiden gingen kijken, leek dit al meer naar wat we in het dagelijkse leven kunnen tegenkomen. Ouders die gaan scheiden, ouders die met alles akkoord gaan of juist weer niet,… Dit mocht van mij toch wat meer doorgetrokken worden naar de hoofdpersonages zelf.

Een positief punt is zeker dat het jargon die men in de paardenwereld gebruiken schuingedrukt wordt en op het einde van het boek in een lijst wordt uitgelegd. Onder andere de woorden ‘rijbak, achterhand, volte,…’ worden in deze lijst opgesomd.
Een negatief puntje in mijn opzicht was dat de spanning in het boek redelijk snel afgelopen is. Het begint goed, maar na een 4tal pagina’s is de spanning er al uit. Dit kan natuurlijk ook al wat aan mijn oudere leeftijd liggen.

Voor alle jongens en meisjes die graag de paardenwereld wat beter willen leren kennen. Als laatste wil ik Laura van Uitgeverij Clavis bedanken voor het toesturen van dit boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s