De mooiste zomer van mijn leven

1001004011306708Algemene info:
Titel: De mooiste zomer van mijn leven
Auteur: Karen Dierickx
Jaartal: 2014
Aantal pagina’s: 192
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044816068
Leeftijd: Young Adult
Genre: Roman – Wereld Oorlog 1
Hardcover.

Korte inhoud: Juni 1914. Rosalie wordt ontboden door haar werkgevers, meneer Jean-Paul en madame Lily. Ze is bang weggestuurd te worden want ze vreest niet te voldoen als kindermeisje. Het tegendeel blijkt echter waar: het koppel is zo tevreden over haar dat Rosalie met madame Lily mee naar zee mag om er de zomermaanden door te brengen. `Om voor Princesse te zorgen natuurlijk. Wat volgt is een intense en broeierige zomer waarin Rosalie de liefde in zijn mooiste, maar ook in zijn minder mooie gedaantes zal leren kennen. Want wat begon als een droom zal eindigen in een nachtmerrie, die haar leven voorgoed zal veranderen. En dan breekt de oorlog uit Eerste deel van een tweeluik over een meisje op de drempel van de volwassenheid, tegen de achtergrond van een tijdperk dat gedoemd is te verdwijnen door wat een nietsontziende oorlog zal worden.

Score: 9/10

Recensie: ‘De mooiste zomer van mijn leven’ krijgt van mij een welverdiende 9/10. Het is een prachtig boek dat geweldig beschrijft hoe het leven rond 1914 was. Er waren rijke mensen en net zoals Rosalie (hoofdpersonage) kindermeisjes en meiden die al het vuile werk deden. Rosalie heeft hier in het begin geen moeite mee, maar naar het einde van het boek -wanneer de oorlog in aantocht is- krijgt ze meer en meer zin om terug te gaan naar haar ouders en het leven als kindermeisje op te geven.

Er wordt mooi geschetst hoe meisjes vroeger alles te weten kwamen over hun eigen lichaam en wat het ‘meisje-zijn’ allemaal inhoudt. Rosalie leert hoe de liefde in elkaar zit, maar op een zeer brute manier. Ze verandert in korte tijd van een naïef meisje naar een beschadigde, jonge vrouw.

Het perfecte verhaal voor de Young Adults onder ons, ik kijk alvast uit naar deel 2: “Wat niemand weet”. Als laatste wil ik Laura van Uitgeverij Clavis bedanken voor het toesturen van dit boek!

Een gedachte over “De mooiste zomer van mijn leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s