Raak mij niet aan

00-raak_mij_niet_aanAlgemene info:
Titel: Raak mij niet aan
Auteur: Katrien Dierick
Jaartal: 2013
Aantal pagina’s: 124
Uitgeverij: Partizaan
ISBN: 9789490243791
Leeftijd: Volwassen
Genre: Roman
Paperback.

Korte inhoud: Na een nachtelijk telefoontje rijdt Jeroen om zijn stomdronken broer. Die wordt opgevangen door de twee boezemvriendinnen Marijke en Sofie. De extraverte Marijke valt meteen voor Jeroen. Hij heeft het nochtans eerder voor de stille en teruggetrokken Sofie. Hij doet er dan ook alles aan om haar hart te veroveren. Marijke verzekert Jeroen dat Sofie ook gevoelens heeft voor hem, maar daar merkt hij bitter weinig van. Waarom blijft ze dan zo gereserveerd?
Als Jeroen na een dodelijk ongeval voor zijn neefje moet zorgen, zoekt hij steun bij Sofie. Zal de zorg voor Simon hen dichter bij elkaar brengen? Of zijn er dingen die Sofie niet aan Jeroen durft te vertellen?

Score: 7/10

Recensie: De verhaallijn zelf sprak me heel erg aan. Je ziet hoe jaren later een vrouw nog altijd last kan hebben van wat er haar als jong meisje is overkomen. Alles doet haar denken aan toen, ze heeft nare dromen, wordt ’s nachts al zwetend wakker,… Ik zag het zo voor me hoe alle negatieve gevoelens terug werkelijkheid worden voor Sofie als haar vader opeens overal terug opduikt. Prachtig is hoe liefde en vriendschap hier een grote rol spelen en hoe Sofie langzaam aan het verleden achter zich kan laten.

Een prachtig boek waar het verhaal van 3 totaal verschillende mensen op regelmatige basis elkaar kruisen. Soms op te aangekondigde momenten, maar soms ook helemaal niet, wat het juist zo leuk maakt.

Ik heb met alle plezier dit boek gelezen. Het was fijn om te weten dat de schrijfster uit Aalst komt (waar ik elke dag wel de schoolbanken slijt). Het was niet moeilijk om het boek dan ook in deze omgeving te plaatsen wanneer de ‘Grote Markt’ er regelmatig in voorkomt. Ook geweldig om geregeld eens een ‘Vlaams getint zinnetje’ tegen te komen zoals; ‘Dag Peter, ça va kerel?‘.

Als laatste wil ik Katrien en haar uitgeverij bedanken voor het toesturen van dit boek! Persoonlijk contact opnemen met Katrien kan hier op haar Facebook pagina. De facebookpagina van het boek vind je hier.

Dit boek is te koop op de site van Uitgeverij Partizaan.

2 gedachtes over “Raak mij niet aan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s