De selectie – Selection trilogie #1

9789000338344_downloadAlgemene info:
Titel: De selectie
Auteur: Kiera Cass
Jaartal: 2014
Aantal pagina’s: 272
Uitgeverij: Van Goor – Unieboek
ISBN: 9789000338344
Leeftijd: Young Adult
Genre: Fictie – romantiek
Paperback.

Korte inhoud: Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Score: 9/10

Recensie: Wat het leukste is aan het boek vind ik dat de tijd heel anders is dan die van ons. In de wereld van America (hoofdpersonage) heerst er nog altijd het kastenstelsel, dit betekend dat het land is onderverdeeld in hoe goed de mensen het eigenlijk hebben. De mensen worden van goed bedeeld naar minder bedeeld ingedeeld in kasten van Een (koninklijke familie) tot Achten (de allerlaagste rang die je kunt krijgen, hebben geen voedsel, geen werk,…).

Wat ik nog goed vind is dat de liefde tussen America en prins Maxon nog heel pril is (als je al kan spreken over liefde tussen die twee). Niets wordt dus overhaast, wat ik persoonlijk heel goed vind. Ik heb er echt een hekel aan als de personages van de ene dag op de andere smoorverliefd worden.

Ik heb dit boek letterlijk verslonden, gewoon omdat het soms zo dicht bij de echte wereld staat. Je voelt jezelf heel miserabel op het moment dat America worstelt met de gedachten of ze haar gevoelens voor prins Maxon een kans moet geven, of toch nog moet gaan voor haar jeugdliefde Aspen. Zelf had ik het gevoel dat ik zélf die keuze moest maken, waardoor ik nog meer het verhaal in getrokken werd.

Kiera Cass heeft er een fan bij, dat is een feit. Het is het perfecte boek voor wie zoals mij van YA boeken met een tikkeltje (in dit geval een groot tikkeltje) romantiek houdt.
Niet twijfelen, gewoon doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s