De Indringer

00-de_indringer_katrien_dierick_florence_kasparAlgemene info:
Titel: De indringer
Auteur: Katrien Dierick
Jaartal: 2014
Aantal pagina’s: 59
Uitgeverij: Partizaan
ISBN: 9789492007063
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Onderwerp: katten, huisdieren
Paperback.

Korte inhoud: De stoere kater Migo woont al acht jaar in het huis van zijn dienaars, Stekel en Zacht. Zijn leven loopt parallel met dat van een koningskind. Op een doodgewone dinsdagavond wordt zijn routine overhoop gegooid. Zonder enige vorm van verwittiging krijgen ze bezoek van een andere dienaar die een kat meebrengt. Migo vindt het niet leuk, maar maakt zich pas zorgen als blijkt dat die indringer niet terug naar huis gaat. Waarom blijft Breezer bij hen slapen? Is hij niet goed genoeg meer? Hij doet er alles aan om haar te verjagen. Zal hij in zijn opzet slagen? Of zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn?

Score: 8/10

Recensie: Ik vond dit een heel fijn boek om te lezen. De zinnen zijn kort gehouden met niet te moeilijke woorden, waardoor het ideaal is voor kinderen die iets of wat al kunnen lezen. Ik was meteen verkocht door de cover van dit boek, prachtig getekend! Maar als je het boek open slaagt staan er meer verrassingen te wachten, geweldige tekeningen komen je tegemoet en verklaren veel bij de tekst die geschreven wordt.

Het verhaal is heel goed geschreven, je leeft je echt in in de wereld van Migo en hoe hij zich voelt als er een tweede kat in huis wordt genomen. Veel mensen begrijpen niet dat katten dit ook vervelend kunnen vinden, in plaats van een ‘leuk’ huismaatje te krijgen. Door dit boek te lezen begrijp je het al een stuk beter.
Als klap op de vuurpijl wordt er tussen elk hoofdstuk ook nog een leuk gedicht/liedje (ik kon het wel zingen, zo leuk zijn ze!) geplaatst, wat het dubbel zo leuk maakt! Een echte aanrader voor jong en oud!

Als laatste wil ik Katrien en haar uitgeverij bedanken voor het toesturen van dit boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s