Tweedehands vleugels – Vleugels trilogie #1

Schermafbeelding 2015-01-07 om 21.08.29Algemene info:
Titel: Tweedehands vleugels
Auteur: Vanessa Gerrits
Jaartal: 2014
Aantal pagina’s: 406
Uitgeverij: Brave New Books
ISBN: 9789402113334
Leeftijd: Vanaf 15 jaar
Paperback.

Korte inhoud: Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai – een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is – kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen. Een Beschermengel bijvoorbeeld. Iemand zoals Lucy. Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar Bestemmeling. Maar één veer blijkt genoeg om haar leven terug in handen te krijgen … Elk met een verborgen agenda, sluiten de Engel en de Kraai een ongewone alliantie. Er staan levens, harten en vleugels op het spel. Maar wat win je als je verliest? En is het het waard?

Score: 9/10

Recensie: Wauw. Beter kan ik het niet beschrijven. Van mij krijgt dit boek een 9/10, ik wou het een 10/10 geven, maar dat zou misschien wat te verdacht zijn… Ik moet toegeven dat ik verslaafd was aan dit boek, elke kans die ik had, deed ik mijn iBooks open en ben ik beginnen lezen. Dit verhaal is zeker een aanrader voor mensen die houden van YA boeken en een tikkeltje van de ‘onmogelijke liefde’ waar ik zo’n zwak voor heb.

Het verhaal van Max en Lucy is zo gedetailleerd beschreven dat je niet anders kan dan je inleven in het verhaal. Gedetailleerd betekend trouwens niet dat het langdradig is, het wordt mooi uitgelegd maar ik had geen gevoel dat het te lang aangesleept werd.
Het leuke aan het boek is dat de hoofdstukken altijd afgewisseld worden van personage. Het ene hoofdstuk spreekt Lucy uit haar standpunt, het volgende hoofdstuk Max. Zo krijg je een enorm goed beeld over wat beide personages denken over dezelfde situatie.

Als laatste wil ik Vanessa bedanken voor het toesturen van dit boek!

Advertenties

3 gedachtes over “Tweedehands vleugels – Vleugels trilogie #1

  1. o0melis0o zegt:

    Ik kwam het boek ook al tegen via de facebookpagina en heb ‘m op mijn to read list gezet. Nu ik je recensie gelezen heb, ben ik nog enthousiaster geworden :)!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s